Sugar Hill Gang in Romania!

  • by


Phat Beatz Old-School:
Sugar Hill Gang in Romania!

“Au trecut mai bine de zece ani de la primele show-uri Hip-hop din Romania. In acest timp, nucleul de fani ai genului s-a extins, iar cererea de concerte cu artisti straini de asemenea. De aceea, pentru anul 2007, Emag!c Entertainment si Hades Events au pregatit o intreaga platforma de evenimente dedicate unuia dintre cele mai de succes genuri muzicale ale momentului. Sub egida Phat Beatz, comunitatea Hip-hop din Romania va avea parte de o serie de show-uri incendiare cu cei mai buni MC si DJ din lume, de la “veteranii” old-school pana la revelatiile underground-ului american!

Primul eveniment din aceasta serie, “Phat Beatz Old-School”, va avea loc pe 22 aprilie, la Casa de Cultura a Studentilor Preoteasa, si va aduce pentru prima data in Romania legendara trupa Sugar Hill Gang!

Nascut la inceputul anilor ’70 pe strazile New York-ului, curentul Hip-hop avea sa “explodeze” la nivel mondial abia dupa lansarea mega-hit-ului “Rapper’s Delight”, semnat Sugar Hill Gang. Surprinsi de popularitatea acestui nou gen muzical, criticii l-au considerat a fi doar un capriciu, dar cele peste 8 milioane de exemplare vandute din “Rapper’s Delight” au deschis portile pentru noi generatii de artisti. Dupa mai bine de trei decenii de la pionierat, Hip-hop-ul a cucerit cele cinci continente, depasind bariere culturale si lingvistice, si transformandu-se intr-o industrie de miliarde de dolari!”

Leave a reply (we review all comments)