ICOANE MASS MEDIA



ICOANE MASS MEDIA

Fără Limite – Despre lumi neştiute
Duminică, la TVR 2

Duminică, 14 ianuarie de la ora 21.00, pe TVR 2, veţi fi introduşi în lumea vedetelor de televiziune.

ICOANE MASS MEDIA – episodul 8 al seriei de documentare Fără Limite, produsă de Videorgy, surprinde un fenomen aflat în plină dezvoltare la noi: televiziunea.

Personalităţi ale mediei româneşti – Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Florin Călinescu, Andreea Raicu şi Marian Marin, reporter la TVR 2 – dezbat câteva idei generale legate de acest fenomen, dar îşi analizează şi propriul traiect în atingerea statutului de vedetă.

Vedetele prezente în emisiune sunt cele, câteva, care au consimţit să apară pe un alt post de televiziune decât cel de care aparţin, vedete oarecum independente, care au libertatea de a lua decizii în nume propriu, fără a avea în spate o manevră sau o politică de promovare.

Nume mari ale televiziunii româneşti, ca Andreea Marin, Andreea Esca, Mircea Radu sau Teo s-au dovedit a fi legaţi în mod esenţial de postul TV de care aparţin. Cu excepţia Andreei Marin, care nu a putut fi prezentă în emisiune datorită programului extrem de încărcat din decembrie, ceilalţi au fost îngrădiţi de propriul post de televiziune. Tocmai din acest motiv, realizatorea Gia Iova împreună cu jurnalista Elena Vlădăreanu au tratat subiectul cu transparenţă şi au analizat politica de PR care promovează sau, uneori, îngrădeşte “accesul la vedete”.

Mai mult decât atât, antropologul media Mihai Coman, decanul Facultăţii de Jurnalism, face o analiză minuţioasă a fenomenului media de la noi şi a fiecărei vedete în parte; se vorbeşte despre manipulare în şi prin media, adevăr sau fals, imagine şi intimitate.

ICOANE MASS MEDIA – duminică, 14 ianuarie de la ora 21.00, pe TVR 2 – în regia Giei Iova.

1 thought on “ICOANE MASS MEDIA”

Leave a reply (we review all comments)