Afu-Ra: Hip-hop newyorkez la Bucuresti!

  • by

“Pe data de 10 decembrie, clubul Fire din Bucuresti va gazdui concertul rapper-ului american Afu-Ra, in cadrul unui eveniment organizat de Hades Records, Urban Groove si Bring the Noise. Originar din New York, orasul natal al Hip-hop-ului, Afu-Ra a reusit sa se impuna printr-un stil nou si inconfundabil, imbinand cu succes in piesele sale sound-ul hardcore specific rap-ului de pe Coasta de Est cu influente ale culturii Rastafari si notiuni de arte martiale.

Membru al GangStarr Foundation, alaturi de Jeru the Damaja, Big Shug si Group Home , Afu-Ra a debutat in 1994, pe clasicul album “The Sun Rises in the East” al lui Jeru, iar in 1998 a lansat single-ul “Whirlwind Thru Cities”, ce a urcat rapid pe primele pozitii din topul Billboard. Primul album, “Body of the Life Force”, a fost lansat in 2000 si a beneficiat de productii semnate DJ Premier (GangStarr ) si DJ Muggs (Cypress Hill), colaborari cu M.O.P., membri ai Wu-Tang Clan si Ky-Mani Marley, fiul lui Bob Marley. Doi ani mai tarziu, Afu si-a consolidat pozitia cu ” Life Force Radio”, iar in 2005 a lansat “State of the Arts”, una dintre cele mai bune aparitii ale anului.

Pe 10 decembrie, rapperul american va fi invitatul special al petrecerii aniversare Hades Records, in cadrul unui show ce va dura o noapte intreaga! Alaturi de Afu-Ra , pe scena din Fire Club vor urca artistii Hades – Veritasaga, Dagga , KST, Funktastics, USM , BRG, Cast , Criss Blaziny , Katana, Interventii Lirice – si un alt rapper strain, Slim din Bulgaria.”

Leave a reply (we review all comments)