CNDB news

  • by

Simbata 4 noiembrie incepe Festivalul National de Teatru, care va gazdui in premiera un Modul de dans contemporan. Timp de o săptămînă, publicul va putea vedea la Sala Atelier a Teatrului National o selecţie de spectacole româneşti si straine de dans contemporan, dintre care va facem cunoscute propunerile Centrului National al Dansului – Bucuresti:

Sîmbătă, 4 Noiembrie, ora 22:00 – Seara tinerilor coregrafi: „Crossroads of Illusions” de Adrian Stoian, CNDB; „Reprogramare” de Mihaela Dancs, Artlink; „Daydream” de Ana Maria Costea, UNATC

Duminică, 5 Noiembrie, ora 22:00 – “Remote Edens” de Ioana Popovici, Teatrul Ponec – Praga
Marţi, 7 Noiembrie, ora 21:00 – “High Stars in Amnesia’s Sky” de Mihai Mihalcea, Solitude Project, Centre National de la Danse – Paris, Theorem, Hebbel Theatre – Berlin, TanzQuartier Wien, Mobil(e) – Danse Dans la Regio/ Tanz in der Regio
Miercuri, 8 Noiembrie, ora 22:00 – “Bloody Body” de Sergiu Anghel, Orion Balet
Joi, 9 Noiembrie, ora 22:00 – “Solo on Line” de Vava Ştefănescu, Teatrul Naţional “Lucian Blaga” – Cluj-Napoca
Marti, 14 Noiembrie, ora 22:00 – “Timpuri paralele” de Liliana Iorgulescu, InterArt

Biletele s-au pus in vinzare la Casa de bilete a TNB.

In paralel cu Modulul de dans, CNDB organizeaza in perioada 6-12 Noiembrie proiectul VideoDans, prin care va propune un parcurs in lumea dansului contemporan romanesc si international, si o expozitie de fotografie de dans.

Proiectul VideoDans a fost initiat de Centrul de arta contemporana Georges Pompidou. Ideea este una generoasa, intrucit este un proiect itinerant, ce presupune dislocarea unor importante resurse culturale si aducerea lor in alte tari, precum Brazilia si Cehia. Acum a ajuns, prin bunavointa Institutului Francez din Bucuresti si a Ambasadei Frantei la Bucuresti, si in Romania, unde va fi prezentat in cadrul celei de-a 16-a editie a Festivalului National de Teatru.

Centrul Georges Pompidou, institutie „suprema” in arta contemporana, a imbratisat ideea colaborarii cu o institutie atit de tinara precum Centrul National al Dansului – Bucuresti. Acest proiect reprezinta o premiera absoluta, fiind prima colaborare a Centrului Pompidou cu o institutie culturala din Romania.

Colaborarea cu Centrul Pompidou este poate cel mai semnificativ demers al CNDB, in vederea deschiderii pe care aceasta institutie tinara dedicata in exclusivitate dansului contemporan, o are in relatia cu celelalte formule artistice.

Prima editie a VideoDansului reprezinta punerea in comun a resurselor vizuale a trei institutii: Centrul Georges Pompidou, Televiziunea Romana si Centrul National al Dansului – Bucuresti. Veti avea ocazia sa vizionati filme de dans, documentare, productii TV, interviuri si inregistrari ale unor importante spectacole romanesti si straine.
Intrarea la proiectii este libera. Programul proiectiilor il gasiti atasat.

In plus, pe fatada Teatrului National, vor fi proiectate vineri 10 si simbata 11 noiembrie, spectacole de la Centrul Georges Pompidou si din arhiva CNDB.
Moving Tendencies
Claudiu Cobilanschi – fotografie de dans
Moving Tendencies e un proiect organizat de asociaţia ArtLink în colaborare cu fotograful Claudiu Cobilanschi şi susţinut de CNDB. Este o expoziţie completată permanent şi itinerantă, un instrument de monitorizare a creaţiilor în lucru desfăşurate în Bucureşti şi în ţară (ateliere, performance-uri, instalaţii, cursuri, experimente etc.) ea însăşi fiind un „work in progress”. Expoziţia va fi deschisă pînă la data de 30 Noiembrie.

Lucrarile vor fi expuse la etajele 2, 3 si 4, pe treptele care urca spre sediul CNDB.

Locatie CNDB:
Bd. Nicolae Balcescu nr. 2, sector 1, Bucuresti
Tel.: + 40 (21) 319 73 82 / 318 86 76
Fax: + 40 (21) 319 72 06
E-mail: office@cndb.ro
www.cndb.ro

Leave a reply (we review all comments)