Zilele dansului german la Bucuresti

  • by



Zilele dansului german la Bucuresti

Un proiect al Goethe-Institut Bucuresti si Centrul National al Dansului Bucuresti

“Aproape nici o alta disciplina artistica nu este atat de predispusa catre dialogul cultural precum dansul contemporan. Coproductiile bi- si multilaterale sunt larg raspandite in cercurile internationale de dans, gasirea unui limbaj estetic comun al formelor facand sa dispara usor neintelegerile lingvistice. In trecut, intensificarea acestui dialog in Romania nu putea avea loc datorita lipsei unui centru, al unui spatiu, al unei scene, si nicidecum datorita lipsei de potential coregrafic si de dans, care ajunsese sa fie renumit pe plan international inca inainte ca bucurestenii sa poata vedea productiile resprective. Prin crearea CNDB a fost in sfarsit umplut acest gol, astfel incat Goethe-Institut a putut reuni in doua coproductii coreografi germani si romani.

Impreuna cu CNDB dorim sa continuam acest drum, neprezentand doar rezultatele acestui dialog artistic, ci si oferind publicului din Romania productii coregrafice, pentru vizionarea carora trebuiau pana acum sa calatoreasca in strainatate. Ne bucuram foarte mult, sa va invitam la primele Zile ale dansului german la Bucuresti.

Inceputul il face Xavier Le Roy pe 15 octombrie cu piesa Self Unfinished.
Coregraful francez care traieste la Berlin este unul din cei mai importanti reprezentanti ai unei generatii noi de coreografi si dansatori, care au schimbat limitele obisnuitului si au creat propriul lor limbaj al formelor si al corpului, imbogatind spectrul dansului contemporan.

Isabelle Schad se va afla pentru a doua oara la Bucuresti, unde va continua sa lucreze la Still Lives impreuna cu Manuel Pelmus si Bruno Pocheron.
Rezultatele vor putea fi vazute in 27 si 28 Octombrie.

Apoi Jochen Roller, reprezentantul unei noi generatii, va prezenta in 26 noiembrie No Money, No Love. In aceasta prima parte a trilogiei sale Perform Performing, o piesa despre sensul si nonsensul de a privi dansul ca pe o munca, Jochen Roller analizeaza conditiile in care isi desfasoara profesia.”

(Sabine Hentzsch, Director Goethe-Institut Bucuresti).

Toate spectacolele incep la orele 20.00.
Intrarea se face pe baza de bilete.

Se pot face rezervari prin e-mail la adresa: rezervari@cndb.ro sau la
telefon 318 86 76 (Luni-Vineri, orele 10.00 – 18.00)

Rezervarile prin e-mail devin valabile numai ca urmare a confirmarii din partea organizatorilor.

Leave a reply (we review all comments)