Catalin Burcea – Connect as: Guest

H’art Gallery si Starlink in parteneriat cu Leo Burnett & Target lanseaza o serie de evenimente artistice in sediul din Nicolae Iorga, nr. 13. Fiecare artist invitat va elabora si produce un proiect site-specific ce va lua in calcul atat spatiul, cat si natura activitatii de advertising.

Primul eveniment din aceasta serie este expozitia de fotografie a lui Catalin Burcea – Connect as: Guest.

Vernisajul va avea loc joi, 12 octombrie 2006, ora 19, la sediul agentiei Leo Burnett & Target, str. Nicolae Iorga nr. 13 sector 1 Bucuresti.

s t a t e m e n t

Exista un spatiu limita, o zona de securitate pe care o avem fiecare dintre noi. Ceva de genul unui “soap bubble” in jurul nostru, care, daca este intepat, voit sau ne-voit, se sparge si ne speriem. De fapt, mai degraba intram in panica. Trebuie luate masuri de urgenta pentru a ne pune din nou in siguranta. Spatiul acesta “de siguranta” este, de fapt, zona care tine de intimitatea fiecaruia dintre noi. Este un spatiu variabil ca dimensiune. La unii mai mare, la altii mai mic, functie de intro sau extro-vertirea fiecaruia. Aici se impun masuri de “frontiera”. Cine are “passport” poate trece, cine nu, NU! Ce fel de reguli trebuiesc respectate pentru obtinerea “pasaportului”? Putem banui dar nu stim niciodata cu siguranta. Difera de la o persoana la alta, de la un “stat” la altul.

Experimentul de fata porneste tocmai de la aceste premise. Un spatiu nou, o comunitate noua. Cum te apropii de fiecare? Cum te integrezi? Ce fel de raporturi se stabilesc intre tine si ceilalti? Cat de mult te lasa fiecare sa te apropii de el?

Am ales o serie de instrumente de analiza, de fapt niste instrumente de tehnica medicala destul de incomode, cam agresive, cu care am vrut sa vad cat de mult ma pot apropia de fiecare in parte. Cat de mult sunt lasat sa intru in spatiul intim al fiecaruia.

Fiecare si-a ales, totusi, “instrumentul de tortura”.

Ce s-a ales? Vedeti si voi!

*NOTA: Priviti cu atentie! Unele dintre reactii sunt bine ascunse.

| Catalin Burcea |

1 thought on “Catalin Burcea – Connect as: Guest”

Leave a reply (we review all comments)