Skip to content

Reminder: Bienala Tinerilor Artişti 2006 – Bucuresti

  • by

PORTFOLIO REVIEW WORKSHOP

Dorim sa va anuntam ca 1 octombrie 2006 este ultimul deadline pentru inscrierea la PORTFOLIO REVIEW WORKSHOP (Bucuresti, 13-14 octombrie 2006) dedicat studentilor la Universitatile de Arta si tinerilor artisti. Workshopul este organizat in cadrul Bienalei Tinerilor Artisti (12 octombrie-16 noiembrie), AWOL, editia a doua, Bucuresti.

Artistilor interesati sa-si prezinte lucrarile intr-un context artistic international li se ofera posibilitatea sa se intalneasca cu comisia de evaluare, sa obtina un feedback profesional in urma discutiilor deschise, sa initieze si sa-si creeze noi contacte. Fiecare participant dispune de o prezentare interactiva de 15 minute cu comisia de evaluare.

Pentru moment, dintre invitatii din strainatate au confirmat participarea in cadrul comisiei de evaluare: Rael Artel (critic si curator la Rael Artel Non-profit Space, Estonia, curator desemnat pentru Bienala Internationala din Estonia, 2007), Dave Beech (jurnalist la revista Art Monthly), Giuliana Carbi (director la Trieste Contemporanea, Italia), Kim Sukie Dhillon (jurnalist la revista Frieze, Londra), Duncan MacLaren (critic de arta la Map Magazine, Scotia), Jane Neal (jurnalist la Art Review, Londra), Nevenka Sivavec (curator la Center for Contemporary Arts Celje/Likovni salon), Ron Sluik (artist, curator la Centrul de Arta AoRTa, Chisinau), Yeb Wiersma (artist, membru in Fundatia Trans Artists, Amsterdam). Acestora li se adauga critici de arta, curatori, jurnalisti si galeristi din tara.

De asemenea, veti avea ocazia sa intalniti echipa de curatori ai expozitiei AWOL: Jenny Brownrigg (curator al Departamentului de Expozitii, Dundee University, Marea Britanie), Branko Franceschi (curator si director executiv, Muzeul de Arta Contemporana, Rijeka, Croatia), Irina Grabovan (director si curator la Centrul de Arta AoRTa Chisinau, Republica Moldova), Simona Nastac (curator si critic de arta, Romania) si Oana Tanase (curator si jurnalist, Romania).

Va invitam sa trimiteti portofoliile (in format print sau digital) care sa contina foto-documentia lucrarilor voastre (2-3 reprezentative); lucrarile trebuie insotite de un CV concis si de conceptul artistic. Toate materialele trebuie sa contina urmatoarele date: Numele Artistului_Anul/Mediul lucrarii/alte informatii suplimentare pe care le considerati necesare. Nu se percepe taxa pentru inscriere. Portofoliile trebuie trimise pana pe data de 1 octombrie 2006 la urmatoarea adresa: Fundatia Culturala META, Str Luiggi Galvani, nr. 61-63, sector 2, Bucuresti , Romania cu mentiunea PORTFOLIO REVIEW WORKSHOP .

Bienala Tinerilor Artisti include o expozitie internationala (12 octombrie-16 noiembrie), o masa rotunda (13 octombrie), un portfolio review workshop si un workshop de critica de arta (10/11 noiembrie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version