Skip to content

Bucarest en dix mots, Galeria UNA

  • byAsociatia culturala ArtLink are placerea sa va invite la vernisajul expozitiei “Bucarest en dix mots”, vineri 15 septembrie ora 18 la galeria UNA a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (Str. General Budisteanu nr.19).

Expozitia reprezinta una din ultimele etape ale proiectului “Caravana celor zece cuvinte” in Romania, dupa apelul la fotografie, atelierul de dans-teatru, interviurile cu personalitati culturale romanesti si filmul de 26 de minute. In cadrul expozitiei puteti gasi zece cuvinte frantuzesti “traduse” prin fotografie, inregistrari sonore si text (‘accents’, ‘badinage’, ‘escale’, ‘flamboyant’, ‘hôte’, ‘kaléidoscope’, ‘masques’, ‘outre-ciel’, ‘soif’, ‘tresser’).

Dupa doua saptamani la galerie, expozitia va continua din 2 octombrie pana in 15 octombrie la Lectoratul de limba franceza a Universitatii Bucuresti si pentru trei saptamani in autobuze, troleie si tramvaie pe linii importante RATB din Bucuresti (incepand cu 25 septembrie).

Caravana este un proiect international desfasurat in zece tari si teritorii francofone dupa un concept al Teatrului Asphod?les din Lyon. Ea a fost lansata in anul 2004 in Polonia, Italia si Senegal, ca in 2006 numarul tarilor pe teritoriul carora se vorbeste sau se studiaza limba franceza sa creasca la zece: Franta, Belgia, Italia, Maroc, Senegal, Quebec, Madagascar, Polonia, Elvetia si Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version