Saptamana Tangoului Argentinian

  • by

In perioada 28 iulie – 6 august, Clubul El Tango împreună cu Cofetăria Chocolat (Intrarea Stavropoleus) vor organiza festivalul “Săptămana Tangoului Argentinian”, ediţia a treia. Evenimentele constau în lecţii de tango, practica & milongas, expoziţie de fotografie tanguera.

în Bucureşti se dansează iar tango!

Programul este următorul:
* Vineri 28 iulie, Cofet ăria Chocolat, ora 23.00- 03.30, Milonga de Bien Venido!
* Sâmbăt ă şi Duminică 29- 30 iulie, Parcul Cişmigiu, 14.00-21.00, dans pe „Aleea de Tango”
* 31 Iulie- 5 August, atelier de tango argentinian susţinut de Aisha & Victor (Argentina), pentru detalii privind participarea celor doritori www.eltango.ro
* Sâmbătă 5 August, Cofetăria Chocolat, ora 23.00- 03.30, Milonga de despedida
* Sâmbătă şi Duminică 5- 6 august, Parcul Cişmigiu, 14.00-21.00, dans pe „Aleea de Tango”

Alte evenimente

* “Expoziţie de fotografie tanguera Bucureşti – Buenos Aires 2006” coordonată de Alina Dumitrescu, la “6-th Floor Dance Studio, locaţia unde va avea loc atelierul de tango.

Seratele dansante de tango (milonga & practica) sunt deja evenimente permanente ale vieţii culturale bucureştene. Ele se înscriu într-o iniţiativă de revigorare a tangoului în Bucureşti prin lecţii de tango şi ateliere cu maeştrii de tango din străin ătate precum şi organizarea de evenimente de tango cât mai dese. Evenimentele stau sub semnul simplităţii, inspiraţiei şi bucuriei de a dansa! Oricine este binevenit.

Aisha & Victor se remarcă printr-un stil precis, bine aşezat pe pista de dans, tradiţional dar care încorporează şi elemente noi, conteporane, rezultatul fiind un echilibru fin între rădăcinile tangoului şi noile forme de expresie. Ei s-au specializat de asemenea în milonga con transpie, sora ritmică a tangoului, exotică şi incitantă, în care se pot simţi influenţele africane transmise tangoului. De asemenea dansează vals care desigur are origini europene iar în Buenos Aires a găsit terenul fertil pentru a creşte şi dezvolta caracteristicile, foarte mult influenţate de estetica tangoului şi spiritul oraşului. Acest ritm este îmbrăţişat şi luat în acelaşi spirit al tradiţiei şi actualizării moderne printr-un echilibru constant.

Aleea de Tango este un festival de tango desfăş urat în Cişmigiu pe toată perioada verii (10 iunie -17 septembrie). în fiecare sâmbătă şi duminică de la 14.00 la 21.00, pe Aleea Lacului Cişmigiu, lângă Terasa „La Biblioteca” şi Izvorul Eminescu, sunt organizate lecţii gratuite de tango, dans şi concerte de tango. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de clubul El Tango cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Terasa „La Biblioteca”. Pentru detalii privind festivalul, poze şi ziarul festivalului „Gotan –Boletin de Tango”, puteţi vizita websiteul festivalului www.aleeadetango.ro

Expoziţia de fotografie tanguera reuneşte poze făcute de Alina şi Cătălin Dumitrescu în ultima c ălătorie în Buenos Aires din februarie – martie 2006 precum şi de la evenimentele de tango organizate în Bucureşti în acest an.

Leave a reply (we review all comments)