Bienala Tinerilor Artişti 2006 – Bucuresti


14 octombrie- 16 noiembrie Bienala Tinerilor Artisti
Absent Without Leave (AWOL)
Editia a II-a, Bucuresti, 2006

Fundatia Culturala Meta, in parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, organizeaza in perioada 14 octombrie – 16 noiembrie 2006 cea de-a doua editie a Bienalei Tinerilor Artisti. Primul eveniment periodic de anvergura al capitalei, in domeniul artei vizuale contemporane, isi propune sa prezinte publicului romanesc lucrarile a 50 de tineri artisti din Romania, Italia, Statele Unite ale Americii, Belgia, Croatia, Slovenia, Spania, Albania, Macedonia, Marea Britanie, Suedia, Germania, Serbia si Muntenegru, Ucraina, Danemarca, Bulgaria, Republica Moldova, Franţa, Brazilia, Republica Ceha, Argentina.

Conceptul Bienalei, selectia lucrarilor cat si strategia de prezentare apartin curatorilor Irina Grabovan, curator la Galeria Aorta (Chisinau), Branko Franceschi, director executiv la Muzeul de Arta Moderna si Contemporana din Rijeka (Croatia), Simona Nastac, critic de arta si curator independent (Romania), Oana Tanase, curator si jurnalist (Romania), si Jenny Brownrigg, curator la Dundee University, Departamentul de Expozitii (Marea Britanie).

Organizarea acestei editii a fost precedata de un simpozion international avand ca slogan Arta este mereu in alta parte. In urma discutiilor, sintagma Absent Without Leave (AWOL) a fost aleasa ca tema actualei ediţii a Bienalei. Din aceasta perspectiva, Bienala urmareste sa creeze si sa investigheze spatii alternative ori marginale de creatie, expresie, reflectie, experienta si dialog problematizand dihotomia absentei si prezentei, polaritatii aici -in alta parte.

Principalele activitati din cadrul Bienalei sunt: o expozitie internationala de arta contemporana, work-shop-uri si un atelier cu prezentarea portofoliilor studentilor de la universitatile de arta si tinerilor artisti.

Fundatia Culturala META
Tel: 031/401.60.14; 401.60.15
Mobil: 0746 014 712
E-mail: metacult@gmail.com
www.metacult.ro

Goethe-Institut Bukarest
Tel: 021/ 210.40.47; 210.41.18; 312.02.31
Mobil: 0721 230 166
E-mail: programm@bukarest.goethe.org
www.goethe.de

1 thought on “Bienala Tinerilor Artişti 2006 – Bucuresti”

Leave a reply (we review all comments)