Caravana celor zece cuvinte

  • by

Fabrica-ti propriul Bucuresti.

Pornind de la zece cuvinte frantuzesti alese de ministri francezi si delegatii francofone, “Caravana celor zece (!) cuvinte” se plimba in tari si regiuni francofone din lume. Anul asta e in Romania (pe langa alte noua tari, cum ar fi Madagascar sau Maroc) cu proiectul “Orasul este in alta parte…” propus de ArtLink.

Ideea (francofona…) este de a “cauta” cuvintele frantuzesti in oras, de a le gasi corespondenta vizuala in Bucuresti si de a fotografia locul (plus cateva cuvinte inregistrate despre alegerea locului). Astfel, in doua expozitii, vom gasi Bucurestiul in mai multe exemplare, toate variate, personalizat de catre locuitorii sai prin fotografie si sunet.

O expozitie va fi clasica, in galeria UNA a Universitatii de Arte iar una mobila, in mijloacele de transport in comun de suprafata. Adica fotografii colate pe geamuri de autobuze si trolee, cu povesti ale fotografi(i)lor venind de la difuzorul soferului…

O sa fie si interviuri, si ateliere, si film, care film va rula si la TVR, si la Institutul Francez si in cele 63 de tari din Organizatia Itnernationala a Francofoniei (OIF).

Toate detaliile si alte cateva lucruri pe www.artlink.org.ro

Asteptam povestile!

– via mircea topoleanu

Leave a reply (we review all comments)