Wj’s [workshop and performances]

Wj’s [workshop and performances]

20-23 martie 2006/ la MNAC

un proiect al Ministerului Culturii si Cultelor

www.wj-s.org
artisti participanti:
Lucille Calmel, Sylvie Astié, Jean- Baptiste Bayle, Olga Kisseleva, Vali Chincisan, Suzana Dan, Mihaela Kavdanska, Dorel Naste
curator : Anne Roquigny
programator: Stéphane Kyles
coordonator: Cosmin Tapu
Primul workshop international de webjay-ing se desfasoara la Bucuresti in cadrul Etats Genereaux de la Francophonie. Workshop-ul are ca finalitate realizarea a opt Wj’s performances ale artistilor romani si francezi deschise publicului joi 23 martie incepand cu ora 18h30.

Cuvinte cheie: WJ / Webjay / Webjockey / Weejay / Webjing / Webjaying

WJs reprezinta un dipozitiv modulabil de performance public realizat prin intermediul internetului, permitind celor implicati (Wj, webjockeys, artisti de sunet si de imagine, net-artisti, graficieni, programatori, activisti, teoreticieni media, etc) sa experimenteze live varietatea continuturilor si resurselor disponibile in imensitatea retelei. Continuind munca Dj-lor si Vj-lor, artistii Wj (webjockeys) isi extrag materialul direct de pe internet si mixeaza fluxul retelei la infinit, in timp real.
Proiectele realizate de actorii diverselor retele pe World Wide Web reprezinta indeobste o aventura solitara, in care cei activati se reunesc intr-un mediu restrins ce nu permite extinderea intr-un alt cadru de reprezentare. Ideea proiectului WJs vizeaza tocmai perturbarea acestei tendinte, propunind un tip de experienta cibernetica forte, captivanta, senzuala, in care placerea imersiunii in fluxul retelei este deviata inspre un cadru performativ. Astfel, demersurile individuale sau de colaborare pe net devin experiente colective la care publicul este invitat sa participe.

2 thoughts on “Wj’s [workshop and performances]”

Leave a reply (we review all comments)