Despre rokolectiv si first rate

Din cate ati vazut pana acum, feeder-ul nu prea contine text.
De data asta am simtit nevoia de cateva cuvinte care sa sustina pozele, asa ca am apelat la oana felipov.

Eu nu am stiut niciodata sa scriu compuneri pe tema data, deci o poveste cu introducere cuprins un fel de concluzie si incheiere.
Si m-am intrebat pentru cine si de ce scriu? daca scriu pentru cei care au iesit din casa in weekend sau pentru cei ce nu au iesit.
Si daca cei care scriu de mult nu o fac mai bine decat mine.
Scriu pentru cei care au iesit si comenteaza neargumentat preconceput negativist (sperand ca poate asa au sa inteleaga ca vorbele sunt goale fara actiuni) si pentru cei care nu au iesit, sa iasa pentru ca se intampla si se intampla din ce in ce mai bine.

Bucuresti, 2 evenimente care iti cereau sambata sa te sincronizezi perfect cu taxiul astfel incat sa nu pleci prea devreme de la MNAC dar nici prea tarziu sa nu cumva sa pierzi DJ first rate din gossip.

MNAC, vant, coafura rezista. Deja stim cu toti despre ce e vorba la intrare, ne-am obisnuit cu paznici si frica sa nu ti se descopere bomba din poseta. Aveam retineri avand in vedere spatiul si acustica problematica. Dar echipa rokolectiv a demonstrat profesionalism atat in partea organizationala cat si la cea artistica. S-a simtit anul trecut de la Avmotional I. Evenimentele de aceasta factura incep sa fie din ce in ce mai puternic legitimate in context.
Nu am sa spun ce mi-a placut sau nu la partea artistica pentru ca sunt optiuni personale.
Dar am sa spun ca ce mi-a placut s-a auzit mai bine decat la Koala, ca m-am bucurat sa vad din ce in ce mai multa lume din diverse straturi si ca review-urile pe care le-am citit imi arata ca publicul este mai cultivat in ceea ce priveste muzica electronica. Observatiile cunoscatorilor-facatorilor-ascultatori despre performantele fiecarui artist sunt din ce in ce mai pertinente.
Si ma gandesc la un review pe care l-a scris Vlad Nanca despre deschiderea MNAC si am sa spun cam aceeasi chestie si anume ca depinde de noi sa construim contextul in care lucrurile, evenimentele pe care ni le dorim atat de mult sa fie posibile.Si e mult mai bine decat anul trecut. Anul asta o sa avem inca un artist Ninja Tune la Bucuresti (Dj Food). Si e minunat.

Celalalt eveniment a fost setul Dj first rate din gossip. Am auzit multe pareri legate de selectia dj-ului, ca muzica e prea veche ca e prea comerciala. Dar ma intreb de ce te duci la un dj despre care stii ca pune hip hop? Sa asculti ultimele noutati?
Sa te vezi cu lumea? Sa vezi tehnica? Sa nu uit ca eram intr-un club totusi.
Public numai bine, atat cat dj-ul sa simta ca are public dar nu prea multi ca sa nu poti respira si misca.
Si sa nu uit ca nu m-a deranjat delok selectia desi la inceput imi puneam intrebari, pentru ca omul are o tehnica minunata si o prezenta platanica impecabila. Si m-am bucurat de selectie, tehnica si oameni dragi. Am zarit pe Dj Paul, Vlad Dobrescu si pe Vexx.

Deci la cat mai multe week-enduri dinastea in care sa simt ca am acumulat multe, diverse si fresh. congreciuleishans.

– oana felipov

mai jos, 3 slideshow-uri cu poze din weekend:

Rokolectiv 2006 – day 1:

Rokolectiv 2006 – day 2:

Dj First Rate @ Gossip:

9 thoughts on “Despre rokolectiv si first rate”

 1. Pingback: DJ FIRST RATE | Feeder

 2. indiferent de pareri, cat de impartite ar fi, e clar ca my robot friend a fost cea mai coapta cireasa de pe tort

 3. Vai ce tare, a pus Rootsmanuva!!! Nu s-a mai auzit in Romania pana la el! A nu se compara un clown alcoolizat cu dj food, nici un mix de discoteca rurala cu raiding the 20th century. triszt!

 4. grand si nemo au dat clasa…si dk ar fi avut timp sa-si termine setul ar fi demonstrat pe bune k avem si in tara dj competitivi cu cei de afara….poate ar trebui adusi mai des de la brasov in bucuresti!

 5. vexxu apare in 90% din foto pentru ca era in fatza.
  beyonce si destiny’s child sunt si in playlistul raiding the 20th century al lui dj food.
  si first rate a pus si alte.placute.si poate nu asa de comerciale ca beyonce.stiu ca am auzit roots manuva_witness.

 6. Daca ti-a placut cum a pus Beyonce si 50 Cent inseamna ca n-ai nici o treaba cu hiphopul, asa cum n-are nici first rate…nemo si grant il baga in buzunar ca pe un breloc ce e. there’s no way around it.

 7. uite, vezi, asta ma suge pe mine la mondene; trebuie mentionat ca a fost Vexx, VD si Paul si 90% din poze il au pe Vexx in cadru. cand de fapt lumea s-a dus acolo sa danseze, nu sa vada sau sa fie vazuta. sper eu!

Leave a reply (we review all comments)