sarmail rece: vineri La Preoteasa (intrarea libera)

  • by

SARMAIL RECE: pe 15 în Bucureşti, pe 30 în Tg. Mureş!

Sarmalele Reci – La Preoteasa 2005
Vineri 15 iulie, ora 20:00
Clubul “La Preoteasa”, Casa de Cultură Studenţească, Bucureşti
Calea Plevnei nr. 61, tel: (021)3152542; (021)315.15.58.
www.ccs.ro
Sarmalele Reci revin în clubul studenţesc din Plevnei, legendarul loc pe care trupa l-a imortalizat în funky-rock-ul licenţios din anii ’90 – “La Preoteasa”. Spre deosebire de alţi ani, concertul din vara lui 2005 este unul extraordinar, Sarmalele Reci nemaiîmpărţind seara cu alţi invitaţi. Ca de obicei în aceste situaţii, cu cît atmosfera va fi mai încinsă, cu atît sarma-recitalul se va prelungi mai mult…
Interesant pentru cei cu un stil de viaţă mai… studenţesc: INTRAREA E LIBERĂ!

Aşa se scrie istoria…
De anul trecut, clubul de la parterul Casei de Cultura Studenţeasca a luat ca atare numele celebrului cîntec sarmalist – “La Preoteasa”.
Celebrul locaş de cultură şi… viaţă face deja parte din grupul select al cîrciumilor bucureştene cărora li s-au dedicat cîntece, alături de Lăptăria (lui) Enache, Calul Bălan şi Hanul lui Manuc.
Pentru cine nu ştie legenda “Preotesei”… merită spus că Grigore Preoteasa, numele unui nomenclaturist mort timpuriu într-un straniu accident de avion, fusese dat casei de cultură a studenţilor de către conducerea comunistă.
În anii ’80 şi la începutul deceniului următor, discoteca de la Preoteasa devenise un loc de întîlnire al fetelor şi băieţilor din facultăţi diferite… Multe poveşti de dragoste, de la aventuri de-o seară la trainice căsnicii, s-au născut la Preoteasa. Cei care aveau să devină mai tîrziu Sarmalele Reci frecventau pe atunci clubul de jazz de la etajul Casei Preoteasa (unde aveau să şi debuteze ca absolvenţi ai şcolii lui Marius Popp), aşa că… nu au putut rămîne insensibili la adevăratul fenomen social care avea loc la parter.
Unii dintre cei mai tineri fani sarmalişti or fi apărut pe lume – cine ştie? – în urma vreunei poveşti care a început… “La Preoteasa”…

Sîmbătă 30 iulie la Tg. Mureş!
SR se intorc în Peninsulă!
Pentru al treilea an succesiv, Sarmalele Reci cîntă la Festivalul Peninsula-Felsziget din Tg. Mureş. La marele festival care celebrează toleranţa şi prietenia nu putea să lipsească această trupă emblematică pentru armonia RO-HU.
Sarmalele vor concerta sîmbătă 30 iulie, pe scena Mureş, cîndva între orele 17 şi 20.30. Organizatorii vor reveni cu precizări.
www.peninsula.ro
www.felsziget.ro
www.sarmalelereci.ro

– via Florin textierul

Leave a reply (we review all comments)