feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

În 2018, Centrul Național al Dansului București anunță: „Tu faci contextul”

Mon, 15 Jan 2018 ⏐7:00 pm - Wed, 17 Jan 2018 ⏐9:00 pm

Singura instituție publică dedicată dansului contemporan din România începe anul cu o serie de întâlniri transdisciplinare cu artiștii din comunitatea locală și prietenii CNDB.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează, ca în fiecare început de an, o serie de întâlniri cu comunitatea coregrafică locală, care vor avea loc la Sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82 în zilele de 15, 16 și 17 ianuarie. În cadrul acestora, CNDB le oferă artiștilor de dans contemporan șansa unor dialoguri cu reprezentanții celor mai importante spații culturale independente din București.

Dezbaterile pe teme precum efectul noului Cod Fiscal asupra liber profesioniștilor – în condițiile în care CNDB nu are artiști angajați și colaborează exclusiv cu independenți -, statutul Centrului și al spațiilor culturale alternative din București și proiectele lor în acest an au loc sub sloganul „Tu faci contextul/ You are the context”.

CNDB își propune astfel să chestioneze în 2018 contextul cultural local și dimensiunile sale socio-politice și economice alături de coregrafii, criticii, managerii și publicul autohton. Iubitorii dansului și artei contemporane participă la construirea acestui context și sunt invitați pe această cale la întâlniri.

Prima întâlnire are loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie – data nașterii poetului Mihai Eminescu. Evenimentul inițiat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) va fi marcat printr-o serie de evenimente organizate în țară și peste hotare.

Cum se face contextul?

Cele trei întâlniri organizate de CNDB vor avea loc zilnic între 15 și 17 ianuarie, de fiecare dată de la ora 19.00, și vor porni de la câteva subiecte esențiale, evoluând în funcție de sugestiile și punctele nevralgice identificate de participanți.

Iulia Popovici, critic și curator de arte performative, va expune în întâlnirea din 15 ianuarie efectele noului cod fiscal asupra artiștilor independenți.
Pe 16 ianuarie, la CNDB vor vorbi manageri culturali și curatori ca Raluca Voinea (Tranzit.ro), Cristina Bogdan (ODD), Alexandra Croitoru (Salonul de proiecte) și, prin Skype, Miki Braniște (Asociația Colectiv A din Cluj).

În întâlnirea de miercuri, 17 ianuarie, Vava Ștefănescu, coregrafă și manager CNDB, și echipa sa vor iniția un dialog cu reprezentanții comunității coregrafice pe marginea statutului instituției și a programului său în anul 2018, dar și a așteptărilor artiștilor de dans contemporan și a felului în care fiecare dintre ei își vede locul în contextul local. De asemenea, la întâlnire vor participa Veda Popovici (MACAZ) și Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu și Elena Găgeanu (Centrul de Teatru Educațional Replika).

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Bucharest City App, Graphic Front, Umblat.ro, TANĂNANA, SUB25

Details

Start:
Mon, 15 Jan 2018 ⏐7:00 pm
End:
Wed, 17 Jan 2018 ⏐9:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/116426009163220/

Organiser

Centrul Național al Dansului București
Phone:
0746 099 942
Email:
office@cndb.ro
Website:
http://www.cndb.ro

Venue

Centrul National al Dansului București
80-82 Marasesti Blvd
București, Romania
+ Google Map

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2019 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account