FLOWPRINTS workshop @ Good Mood Dance Studio

flowprints

Ateliere de dans contemporan pentru începători și avansați – FLOWPRINTS workshop @ Good Mood Dance Studio

În perioada 18 februarie – 12 martie, Indie Box vă invită la <<Flowprints>>, primul calup de ateliere din seria de cursuri de dans contemporan <<Moving needs, potentials and desires>> care își are motivațiile în convingerea că prin mișcare devenim ceea ce avem potențialul sau dorința sau nevoia de a fi.

Program:
ÎNCEPĂTORI: Duminică (19 februarie, 26 februarie, 5 martie, 12 martie): 12:30 – 15:00
AVANSAȚI: Sâmbătă (18 februarie, 25 februarie, 4 martie, 11 martie): 12:30 – 15:00

Prețuri:
200 lei / modul (4 ateliere x 2h 30′)
60 lei / atelier (2h 30′)

 

Înscrieri: contact@indiebox.ro

Cursurile sunt suținute de coregrafii Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea.

Cursurile se țin la Good Mood Dance Studio, pe Str. Maria Moscu Hagi, nr. 5, sector 1, Bucuresti.  unde poți ajunge ușor cu următoarele mijloace de transport : Metrou Piata Victoriei; Tramvai: 1, 24, 42, 45, 46; Autobuz: 182, 205, 282.

 

<<Flowprints>> este un workshop de dans contemoran structurat pe două niveluri (începători și avansați) și se adresează tuturor celor interesați de mișcare și potențialele sale transformatoare. Prin exerciții tehnice și improvizații structurate, căutăm un corp relaxat, jucăuș, creativ și expresiv.

IMG_4271-2

Breathing Body (18 februarie – avansați, 19 februarie – începători)

Breathing Body este un atelier de dans contemporan care pornește în căutarea unui corp relaxat și lipsit de inhibiții. Menținând atenția asupra respirației, ca proces firesc al corpurilor noastre, reușim să eliberăm tensiuni, experimentăm flexia si extensia ca posibilități ale unei existențe relaxate și conștiente, învățăm să folosim eficient greutatea corpului, contactul cu podeaua și inerția corpului în mișcare. Ne ancorăm bine în podea, ne acordăm la ritmul grupului și legile fizice ale pamântului, doar pentru a ne putea desprinde cu ușurință în propria explorare.

Playful Body (25 februarie – avansați, 26 februarie – începători)

Playful Body este un atelier de dans contemporan în care privim, alergăm, sărim, ne rostogolim și îndrăznim să visăm. Încărcăm spațiul cu energia noastră, negociem teritorii și ne lăsăm cuprinși de plăcerea mișcării. Ne provocăm corpurile și ne testăm limitele, țintind curajoși către libertate și nu către virtuozitate. Lăsăm deoparte preconcepțiile și permitem corpului să ne surpindă.

Singing Body (4 martie – avansați, 5 martie – începători)

Singing Body este un atelier care explorareză dansul contemporan pornind de la potențialele ritmice si melodice înregistrate în sistemul nostru personal minte-corp. Muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celălalt, muzica încastrată în arhitectura spațiului, în încarcatura sa emoțională sau narativă sunt doar câteva dintre temele propuse.

Vom porni în această căutare de la conștientizarea propriei voci, de la relația ei cu spațiul și corpurile care îl populează. Conceptul de muzică este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare non-liniară și directă între conștiință și expresie. Nu trebuie să fim compozitori sau coregrafi pentru a sesiza muzicalitatea gândurilor, emoțiilor și structurilor noastre interne. Totul este privit ca o joacă, un cântec relaxat despre ceea ce suntem și putem fi.

Speaking body (11 martie – avansați , 18 martie – începători)

Ultimul atelier de dans contemporan din acest calup își îndreaptă atenția către una dintre cele mai uzuale activități sociale. Vorbim în fiecare zi – din nevoie, obișnuință sau pasiune, singuri sau cu celălalt, dar uneori cuvintele parcă nu reușesc să ne exprime. Întreg corpul e un semnal. Întreg corpul e un receptor.

În cadrul atelierului vom merge dincolo de limbajul non-verbal al trupurilor noastre cotidiene și vom încerca să articulăm prin mișcare ceea ce nu-și găsește altundeva expresia. Îi acordăm corpului creditul de a gândi, simți și povesti. Purificăm discursul, eliminăm falsul, inutilul și irelevantul. Includem tot ceea ce nu se poate traduce în cuvânt. Observăm cum senzația structurează traseul intern într-o manieră asemănătoare frazării muzicale sau verbale și abordăm dansul contemporan ca pe o alternativă pentru existența noastră cotidiană: o modalitate de comunicare, o expresie a impresiilor interioare neexprimate și poate chiar intraductibile în limbajul verbal.

Structura cursului:

…de la intenție, la experimentare și descoperire

Vom începe fiecare atelier cu exerciții simple de conștientizare a temelor propuse, vom explora tipare de mișcare și scheme de acțiune specifice, vom căuta fluiditatea corpului și a minții prin exerciții mai complexe, vom descoperi posibilitățile, dorințele și nevoile propriului corp prin improvizație, vom intra în relație cu spațiul și partenerii de joc, iar la final vom asimila informațiile prin sesiuni de warm-out și feedback.

Informații utile:

… despre înscriere

Pentru înscriere, trimiteți un e-mail la contact@indiebox.ro cu subiectul <flowprints-incepatori>, respectiv <flowprints-avansati> în care să includeți numele si numărul de telefon.

⤑ Plata se face integral, înainte de începerea cursului, prin transfer bancar în contul INDIE BOX SRL cu numărul RO30INGB0000999906170347, deschis la sucursala ING Office Tricodava (CUI: 36306729) cu mențiunea ”participare atelier de dans contemporan”. Plata se poate face și numerar, în ziua de curs, începând cu ora 12:00. Prețul unui abonament este de 200 lei și cuprinde 4 întâlniri a câte 2h 30′. Prețul unei ședințe este de 60 lei.

Atelierele abordează o tematică progresivă, dar sunt independente și pot fi experimentate ca atare.

⤑ Dacă aveți întrebări puteți suna la 0766 276 705 (Alexandra).

… despre grupe

⤑ Ne vedem în fiecare duminică cu cei aflați la început de drum în relația cu mișcarea și dansul contemporan. Nu este nevoie de nicio experiență sau pregătire anterioară.

⤑ Ne vedem în fiecare sâmbătă cu cei aflați deja într-un dialog constant cu mișcarea, indiferent de experiența pe care o au (dans contemporan, balet, street-dance, yoga, arte marțiale, mișcare scenica etc).

⤑ Nu există o selecție făcută de organizator privind împărțirea pe grupe. Fiecare participant poate alege un nivel diferit pentru fiecare dintre cele patru tematici propuse. Structura cursurilor este similară pentru cele două grupe, cu mențiunea că la grupa de avansați ritmul va fi mai alert și propunerile mai îndrăznețe. Dacă alegeți să participați la nivele diferite în cadrul celor 4 ateliere, vă rugăm să menționați în e-mailul de înscriere. Opțiunea poate fi modificată ulterior.

…despre coordonatori

 

Alexandra Bălășoiu | BIO

S-a născut în mai 1989, la Pitești. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. Lucrarea sa de licență, <acum>, folosește textul și mișcarea pentru a căuta și expune invizibilul. Piesa a obținut Premiul pentru cea mai bună Coregrafie în cadrul Galei Absolvenților UNATC și a fost invitată pentru o prezentare deschisă publicului la WASP – Working Art Space and Production.

De-a lungul timpului, Alexandra a avut acess la o bogată varietate de stiluri și abordări care i-au influențat traseul. Fiind ghidată în cadrul Universității de Raluca Ianegic și Valentina de Piante, a devenit treptat atașată de practici somatice precum Yoga, Body Mind Centering sau Feldenkrais și și-a dezvoltat propriul stil care implică multe improvizații, emoții și întrebări.

În 2013 a prezentat <1-1> în eXplore dance festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susținut de Deborah Hay și DD Dorvillier. În cadrul atelierului cercetează și pune bazele <principiilor de cercetare colectivă> pe care își propune să le testeze cu amatori și profesioniști în cadrul unor laboratoare de cercetare colectivă.

Din decembrie 2014 o asistă pe Simona Deaconescu în predarea cursurilor de dans contemporan pentru începători și avansați. În mai 2015, cele două coregrafe au susținut la Budapesta un workshop intensiv de introducere în metodele de lucru ale companiei Tangaj Dance, <The Floating Body>. În paralel, Alexandra colaborează cu școli și grădinițe, creând un format alternativ dedicat celor mici.

Ca performer a colaborat cu plăcere cu Andreea Belu în spectacolul ”Nu știu”(prezentat la WASP și CNDB) și cu Alexandra Gîrbea în instalația performativă ”Skinned”, creată pentru spațiul alternativ Carol 53.

Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance((tangajdance.com)), colaborând ca performer în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” și filmul de dans ”Silent Places”.

Denis Bolborea | BIO

S-a născut în Martie 1990 la Craiova. Ca adolescent, a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) și a câștigat de-a lungul anilor multe premii, atât în Romania cât și în Europa. În 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, făcând mai apoi parte din echipă. Aceasta experiență i-a adus un numar mare de colaborări în televiziune (X-factor, Eurovision) și l-a determinat să-și îmbunătățească tehnica de dans.

În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret în lucrarea ”Ce a mai ramas”, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. În cadrul aceluiași concurs a prezentat propria sa producție, Sound Alchemy, în care explorează relația dintre muzică, dans si emoție.

Ca performer, combină dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru că se dezvoltă, în paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de a cânta și compune live, abilitate care l-a adus printre finaliștii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvoltă proiectul independent DENIS și face parte din grupul vocal a capella Blue Noise.

În colaborare cu inginerul de sunet Mara Mărăcinescu, lansează în 2016 proiectul <ear to Bucharest> finanțat de ARCUB, în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil. Prin intervenții în spațiul public, performance-uri și instalații ce se folosesc de sunete înregistrate și emise live din cartiere, cei doi își propun să reconecteze bucureștenii cu orașul, folosindu-se de mediul sonor.

Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integrează cele două abilități, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”.

IndieBox este o ‘cutie’ cu proiecte independente care activează în domeniul dansului și performance-ului contemporan și care își propune un dialog cu educația, urbanismul și științele cognitive.

 

Leave a reply (we review all comments)