BTLT: Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu @ Cinema PRO

  • by
Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu după Bacalaureat, sâmbătă 4 iunie, la Cinema PRO

Pe bulevardul I.C. Brătianu la nr. 20 se află Cinema Pro. Sâmbăta 4 Iunie, la ora 8 PM, a avut loc o proiecție a filmului Bacalaureat, urmată de o discuție între regizorul Cristian Mungiu și antropologul Vintilă Mihăilescu, având ca invitați, dintre actorii filmului, pe Adrian Titieni, Lia Bugnar și Gigi Ifrim.

Vintilă Mihăilescu ne-a trecut printr-o scurtă analiză antropologică a filmului, iar în a doua parte a discuției, spectatorii au putut pune întrebări directe invitaților. Nici o întrebare nu a rămas fără răspuns, chiar dacă unele dintre ele au fost comice.

Premiul pentru Cea mai bună regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de film de la Cannes 2016, precedentele două fiind trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiul pentru scenariu în 2012, pentru După Dealuri, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes și cele două actrițe din rolurile principale.Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu @ Cinema PRODiscuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu @ Cinema PROBACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Coproducători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

Voodoo Films, distribuitorul filmului, și-a anunțat disponibilitatea de a organiza proiecții speciale în prezența realizatorilor în toate orașele în care există o sală de minim 300 de locuri.Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu @ Cinema PRO Mai multe fotografii din seara evenimentului se găsesc pe flickr-ul feeder.VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)