feeder insider w/ Bonbon

feeder insider w/ Bonbon

[en]

feeder insider w/ Bonbon

Remarcabilă la pupitru prin concentrarea și siguranța ei, diversificată și erudită prin muzica pe care o redă publicului, Bonbon surprinde prin alura sa misterioasă. Am ascultat-o în case aflate departe de aglomerația cluburilor bucureștene sau în cadrul diverselor evenimente culturale concentrate pe audio-vizual și mereu ne-a făcut să ne întrebăm oare când va pune din nou. O mai puteți găsi crate digging sau înregistrând seturi live la Misbits, loc pe care îl consideră special. Ne bucurăm că a răspuns afirmativ invitației noastre, iar astăzi avem ocazia să aflăm ce mai face într-un interviu feeder insider.

keywords: minimal, armonie, neașteptat, fantezie, deep

Hello, Bonbon!

Lumina…are mai multe nuanțe.
Un loc pe care vreau să-l vizitez…insula Socotra printre altele.
În natură găsesc…energie.
Citesc cu plăcere…Vice, o carte nu am mai citit de mult.
Oglinzile ne arată…și bune, și rele.
În spatele imaginilor…sunt anumite intenții.
Un desert pe care nu-l pot refuza… numai unul???
Dintre artele vizuale, cel mai mult mă regăsesc în…design.
Locul în care mă aflu acum…my happy place.
Trei discuri pe care le ascult mereu cu plăcere… le găsesc la label-uri ca Sylphe, Fathers&Sons sau Hardworksoftdrik.

Alexandru Bogdan: Hello, Ioana Andreea, ce mai faci? Loulou Bonbon, sau simplu – Bonbon, sunt aliasurile cu care ai pus muzică în ultimii ani – când și de ce ai ales acest nume?

Bonbon: Bună, Bogdan, mulțumesc de invitație. Povestea e destul de banală. Bonbon a apărut atunci când mă aflam în Barcelona și mi-am facut cont pe Myspace. Cineva îmi spusese în ziua aceea “Hola, bonbon!” și mi s-a părut amuzant. Câteva luni mai târziu altcineva a trebuit să facă un poster pentru o petrecere la care puneam și eu muzică, așa că a am fost obligată sa aleg un nume. Loulou a apărut pentru că facebook iți cere două nume.

Legat de numele ăsta am primit tot felul de comentarii, unele bune, că e usor de ținut minte și draguț, altele că e neserios sau că nu mi se potrivește deloc și că ar trebui să il schimb.

feeder insider w/ Bonbon

Cred că au dreptate și unii și alții, dar până acum nu am găsit un nume mai potrivit si nici nu prea contează dacă stau să mă gândesc bine.

AB: Sunt curios, cum a început relația ta cu muzica și ce te-a inspirat să continui ? Au existat pe parcurs persoane care te-au ajutat în dezvoltarea ta artistică, și care ai zice că sunt calitățlei unui dj bun?

B: Eu sunt din Pitești, un oraș unde acum nu se întâmplă mare lucru pe partea ne-comercială a clubbingului, dar prin 2001-2002 lucrurile stăteau altfel. Cred că am ascultat în orașul meu natal toți dj-ii romani existenți în acea perioadă, mult progressive, breakbeat. A urmat apoi facultatea la Bucuresti, Studio Martin, La Mania, petrecerile cu Lee Burridge. Prin 2007, un coleg de apartament a făcut rost de o ciudățenie de consolă semi-stricată care nu iți afișa BPM-ul,  și asa am inceput să mixez pe bune, dimineața după ce veneam de la Session. Nu am luat asta în serios mult timp, doar toată lumea vrea fie dj, nu? Mă mulțumeam să mă joc la onomastici și revelioane.

Din când în când mai primeam câte o invitatie la GrooveON, Traian42 și mai târziu Guesthouse și era mare bucurie.

M-a făcut sa continui faptul ca nu am putut să mă las.

E greu de zis care e rețeta universală pentru un set reușit, dar cred că trebuie să conțină multă pasiune, empatie și inspirație.

AB: Cum se formează energia ce curge prin tine spre public? Cum pregătești setul pentru o petrecere sau pentru un podcast și ce fel de feedback te bucură în mod special?

 

B: Încerc să fac lumea sa danseze dacă sunt la club, iar la podcast, nu știu, ceva mai experimental. Prea multă pregătire îmi strică dispoziția. Mi se pare că e mai frumos atunci când nu știi ce piesa urmează să pui.

AB: Ne-a prins bine Podcast 020 ascultat via Studio 54. Apoi ne-am cufundat în alte experiențe audio și vizuale cu The Whole 12 Inches, distribuit online de Halfisenough. Sunetele tale formează o călătorie experimentală, ce te ghidează atunci când cauți plăci pentru colecția ta?

B: Ascult mult fără nici o țintă. Cu unele piese rezonez, cu altele nu. Privesc dintr-un punct de vedere mai tehnic de când încerc să și compun.

feeder insider w/ Bonbon

AB: Te-am ascultat la câteva evenimente și am observat că pui în mare parte de pe plăci. Cum se împacă vinyl-ul cu tehnologia actuală, necesară unor producții calitative? În paralel cu activitatea de dj, te atrage ideea de software sau producție?

B: Pun de pe ce pot, nu am prejudecăți în legătură cu suportul pe care vine muzica.

Îmi place să mixez vinyl pentru că implică mai mult auzul decât partea vizuală și mult mai multă concentrare decât atunci când vezi bpm-ul și waveform-ul.

Cu producția sunt încă foarte la inceput. Stau destul de bine cu teoria, dar am nevoie de un loc bine echipat unde să o pun în practică, și mai mult timp pentru experimente. Coming soon.

feeder insider w/ Bonbon

AB: Pe vară ai fost P’afară alături de Dj Vasile, ubic și Zniff și, tot afară, de data aceasta Afară din Muzeu, unde ai pus muzică împreună cu Andreiu și Voi Cu. Ultimul eveniment a început cu un vernisaj și s-a lăsat cu un party. Dacă ar fi să vorbim puțin despre organizarea petrecerilor, ce ingrediente are un eveniment bun?

B: Ingredientul principal e muzica, dacă nu este pe gustul participanților, nu iese petrecerea.

Am evitat să zic “muzica bună” pentru că muzica asta e foarte conjuncturală.

Trebuie să ai geanta pregătita pentru tot felul de situații. Apoi e frumos să se vadă și interesul din partea organizatorilor prin diferite intervenții, cum ar fi un line-up bine ales, stage design, acustica sau menținerea curățeniei.

feeder insider w/ Bonbon

AB: Te-ai întors recent dintr-o rezindență în Ibiza. Ai adus cu tine amintiri plăcute? Ce muzică nouă ai descoperit și cu ce dj ai rezonat?

B: Rezidență? As vrea eu! A fost doar o vacanță prelungită. Nu mai fusesem la Ibiza și cred că e o influență care îmi lipsea.  Am  făcut o cură de Circoloco @ DC-10 si Rhadoo @ Underground, asezonată cu Ricardo si Zip la Amnesia, care mi-au plăcut foarte mult. Foarte drăguț a fost și afterul  petrecerii Seekers cu Alex Picone, Onur Ozer și Francesco del Garda, într-o locație pe malul mării.

AB: Împreună cu ascensiunea sunetului underground românesc, avem foarte multe release-uri de ascultat. Ce artiști români sunt remarcabili și de ce?

B: Mie îmi plac în mod deosebit în această perioadă Vlad Radu, Melodie, SIT, pentru că experimentează mult. Toată scena romanească e din ce in ce mai creativă… și mai mare.

feeder insider w/ Bonbon

Ne-a făcut plăcere!

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Photo VJ VLC

 

2 thoughts on “feeder insider w/ Bonbon”

  1. Pingback: feeder insider w/ Bonbon [en] | Feeder.ro

  2. Pingback: BTLD: Miss I & Bonbon COVER STORIES #1 | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)