Introducere în Istoria Artei – tablouri și muzee celebre

Introducere în Istoria Artei – tablouri și muzee celebre

Ești îndrăgostit de artă? Vino din 14 februarie la cursul Introducere în Istoria artei: Antichitate, Renaștere, Modernitate, la Fundația Calea Victoriei. Lectorul Cosmin Ungureanu îți va oferi informații valoroase despre marile curente artistice, pictori celebri și opere lor de referință. Peste 7 milioane de oameni vizitează, anual, Muzeul Luvru din Paris. Dincolo de entuziasmul de moment și fotografiile de pe social media, câți crezi că înțeleg cu adevărat ceea ce văd?

Cu puțin antrenament și obișnuința de a acorda atenție detaliilor, la cele 8 întâlniri ale cursului vei învăța și să descifrezi mesajul pe care îl transmite o pictură, să recunoști perioade și curente artistice.

Veți vorbi, la curs, despre ceramica și armonioasele statui ale Greciei Antice, despre picturile viu colorate care decorau somptuoasele vile romane – chiar, ai vizitat Vila Misterelor din Pompei? – și sigur vei afla câte ceva și despre dezvoltarea artelor în Evul Mediu.

O să fii fascinat de lucrurile pe care le vei descoperi despre marii maeștri ai Renașterii italiene: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafael Sanzio, Veronese sau Tintoretto, dar și despre vedetele perioadei baroce și clasice: Rembrandt, Caravaggio, Rubens sau Velázquez.

Reprezentanții rococoului și ai neoclasicismului: Jean-Antoine Watteau, Francois Bouche sau Jean-Honoré Fragonard au venit cu propria versiune despre ce înseamnă frumusețe și eleganță, apoi originalii pictori ai secolului XIX: Gustav Courbet, Jean-François Millet, Edvard Munch sau Gustav Klimt au schimbat din nou canoanele artistice.

Revoluţionarii” secolului al XX-lea și cei mai titrați dintre reprezentanți săi: Pablo Picasso, Paul Cézanne sau excentricul Salvador Dali ne sunt, poate, mai familiari, dar sigur le vei privi cu alți ochi lucrările după ce vei urma acest curs de istoria artei.

Ce zici? Ești gata să-ți rezervi opt seri de joi ca să intri în lumea celor care înțeleg arta? Atunci înscrie-te pe contact@victoriei.ro și citește pe site-ul fundației ce trebuie să faci ca să-ți rezervi locul la curs. Toate cele 8 întâlniri vor avea loc de la ora 19:00 la ora 21:00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1.

***

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Leave a reply (we review all comments)