feeder insider w/ Soul Clap [ro]

feeder insider w/ Soul Clap

[en]

Povestea Soul Clap este una destul de simplă: doi băieți din Boston cu o pasiune imensă pentru muzică s-au decis să trăiască din asta. La început nu a fost deloc ușor, niciodată nu e. Au trebuit să pună muzică la nunți, baluri sau botezuri dar de îndată ce s-au decis să meargă pe drumul lor, succesul nu s-a lăsat așteptat. Eli Goldstein și Charles Levine aka Bamboozle și Lonely C și-au început cariera de DJ în 2001 și în 2012 au lansat primul lor album de mare succes: EFUNK. Ei îmbină multe genuri muzicale cum ar fi house, disco, funk, soul, r&b și hip-hop iar BBC a spus despre ei că “îmbină nostalgie pură cu un futurism crocant datorită tehnicilor experimentale de a produce muzică”. Am avut o discuție cu Charles și Eli unde ne-au spus mai multe despre noul label Crew Love Records, rădăcinile lor din Boston și noul album. Vă prezentăm aventurile Soul Clap!

keywords: crew love, funk, Boston, festivaluri

Great white hope este… Larry Bird jucând șah cu Woody Harrelson pentru titlul de “Maestru al Universului”.
De fiecare dată în Tokyo… Dacă vrei să-mi Gyoza Ramen-ul, o să-ți Nato Omakase-ul tău funky.
Luni dimineața o să ne găsești… În bunul somn adânc REM.
Ultima melodie rap pe care am auzit-o… Jumpman.
Crew Love… Este dragoste adevărată!
Dacă ești în Boston trebui să mergi la… Anna’s Taqueria bineînțeles.
Cel mai bun burger… Este Michelburger (hotel în Berlin).
O aplicație pe care o folosim pentru a conecta… SocialChess și Snapchat (SoulClap)
Înainte să răspund acestui interviu… Eram nud.
3 artiști tineri pe care trebui să-i urmărim… David Marston, David Paglia, Scott Groove’s Overdubs.

feeder insider w/ Soul Clap

Vlad Dumitrescu: Hello, Eli! Hello, Charles! Suntem foarte fericiți că ați fost de acord să stați de vorbă cu noi. Ultimii ani au fost mai orientați spre Crew Love. Ați petrecut mult timp împreună cu gașca și acum faceți un alt turneu european. Cum a fost viața de turneu până acum? Cum ați descrie vibe-ul european?

Soul Clap: Suntem binecuvântați să avem o gașcă plină de asemenea talente incredibil și prieteni minunați în jurul nostru! Crew Love înseamnă dragoste adevărată! Și pentru Soul Clap au fost vremuri interesante pentru că facem retușurile finale pentru al doilea album al nostru care va ieși în septembrie. Vibe-ul european pare să varieze în funcție de țară dar nu este nicio îndoială că oamenii sunt open-minded în Europa iar nopțile sunt pline de MAGIE!

VD: Apropo de turneul european, o să puneți muzică în România pe 14 August la Spellground Festival. Nu este prima oară când veniți aici. Cum au fost ultimele dăți? La ce vă așteptați acum, având în vedere că sunteți pentru prima oară la un festival aici?

SC: România este o țară foarte interesantă de vizitat, fanii sunt mereu iubitori și te susțin mereu.. sunteți mereu dispuși să petreceți și apoi afterparty după afterparty după afterparty!!! Nu știm exact la ce să ne așteptăm la Spellground Festival dar abia așteptăm să aflăm!

VD: Au trecut 8 ani de când cariera voastră de DJ independenți și-a luat avânt. Cum v-ați schimbat pe parcursul timpului? Pentru o perioadă nu ați avut o casă stabilă, ce v-a determinat să abandonați acel stil de viață?

SC: Cu siguranță am crescut ca artiști și ca oameni de când ne-am început cariera. Au fost soții, case de discuri, baruri/cluburi (The Black Flamingo în Brooklyn) și atât de multe aventuri. Dar în multe feluri, în adâncul nostru suntem în continuare acei pasionați de muzică cu ochii largi așa cum eram când eram adolescenți și când a început Soul Clap. În ceea ce privește stilul de viață nomad, poate să fie distractiv pentru o perioadă dar la un moment fără nicio casă începi să înnebunești. Lucrurile tale se împrăștie peste tot prin lume și simți că nu mai ai rădăcini. Acum amândoi locuim în Brooklyn aproape de colecția noastră de viniluri și sintetizatoare.

feeder insider w/ Soul Clap

VD: Ne-a plăcut foarte mult Crew Love – Based on A True Story pentru că îmbină perfect atât de multe stiluri și fiecare piesă are povestea și tema ei de la nostalgie până la party-uri pe plajă. Cum s-a născut Crew Love și care sunt planurile voastre de viitor cu acest label?

SC: Prima dată a fost Wolf + Lamb Records, apoi Wolf + Lamb Black și Double Standard Records al lui Gadi. Apoi am creat Soul Clap Records și a devenit clar că dacă ne-am uni forțele am putea fi chiar mai buni! Așa că, cu suport de la iK7,  s-a născut Crew Love Records care va fi o platformă pentru viitoarele albume ale artiștilor noștri. Urmează albume full de la Nick Monaco, No Regular Play și Soul Clap.

VD: În seturile voastre, de multe ori observăm cum stiluri diferite se complementează reciproc: house, funk, r&b, soul, hip-hop. La prima vedere, n-ar trebui să meargă, dar totuși merge și încă foarte bine. Care a fost momentul în care v-ați dat seama că acesta este sunetul vostru? De ce funcționează atât de bine?

SC: Este foarte important să avem varietate în DJ seturile noastre pentru că ne menține atât pe noi cât și pe public interesat.

Suntem iubitori ale tuturor tipurilor de muzică, nu ne rezumăm niciodată la un singur lucru. În plus, ai parte de o noapte de dansat cu adevărat completă când sunt momente diferite. Mereu am pus muzică de stiluri diferite. Când ne-am cunoscut, deja puneam hip-hop, reggae, drum and bass, jungle, house, techno, garage, disco, funk, jazz. Zilele acestea suntem la fel, singurele diferențe fiind o colecție mai mare de muzică și skill-uri mai bune de mixat.

VD: Dacă v-am vizita studioul acum, ce am găsi? Ce echipamente folosiți pentru a produce piesele?

SC: Dacă ați veni acum la noi în studio, ați găsi multe jucării! Sunt câteva echipamente care sunt cu adevărat speciale, dar sunt prea multe pentru a le menționa. Dacă citești asta și ești pasionat de sintetizatoare, uite trei de urmărit: Roland Jupiter 8, Arp Solina, Arp Odyssey. Bam…

VD: Setul vostru de la Studio Martin din 2012 de la București a fost foarte diferit de cel de la La Plage Club în 2014. Vă schimbați stilul în funcție de locație? Care credeți că este abordarea corectă pentru un festival?

SC: Având în vedere că sunt doi ani între cele două gig-uri, putem spune cu siguranță că stilul nostru s-a schimbat, așa cum și noi ne-am schimbat ca artiști și oameni. Locații diferite oferă atmosfere diferite, nu poți pune muzică la fel într-o încăpere întunecată și aglomerată la fel cum ai pune sub soare pe plajă! Pentru noi, cea mai bună cale de a aborda un festival, mai ales că suntem un duo, este de a îngusta paleta de selecție muzicală până ajungem la melodiile esențiale pe care le știm foarte bine și știm că vor avea impact asupra ringului de dans.

feeder insider w/ Soul Clap

VD: Care crezi că este cea mai mare provocare pentru un DJ în zilele noastre? Cum s-a schimbat peisajul de când v-ați început cariera?

SC: Lucrurile s-au schimbat mult de când ne-am început cariera. Sunt mult mai mulți DJ și producători acum decât au fost vreodată și am fost martori la ascensiunea muzicii dance pe care n-am fi crezut-o posibilă la sfârșitul anilor 2000. Provocările în a fi DJ în zilele noastre au legătură în cea mai mare parte cu viteza cu care este consumată muzica. Se pare că muzica nouă are o viață mult mai scurtă. De aceea muzica clasică este atât de puternică. Dacă o melodie din anii 80 încă este puternică în 2016 atunci probabil va fi așa pentru totdeauna!

VD: Cum a fost să creșteți în Boston și cât de mult a influențat asta sunetul vostru? Care credeți că este cea mai puterincă caracteristică a scenei muzicii house din Boston la ora actuală?

Când am crescut în Boston, a trebuit să punem toate genurile de muzică și să acceptăm tot felul de gig-uri ca DJ pentru a putea supraviețui. Asta a însemnat uneori un bar, un club, un mall, o nuntă sau un bal de liceeni. Asta ne-a forțat să ne deschidem mintea și să învățăm lucruri despre muzică pe care nu le-am fi învățat probabil în alte părți.

It made us better DJs and musicians. These days Boston is in a great musical place. There are more parties then ever before and more producers/artists who are working to get into the music industry. Its a very inspirational time.

Ne-a făcut DJ și muzicieni mai buni. Zilele acestea, Boston este un loc foarte bun din punct de vedere muzical. Sunt mai multe petreceri ca oricând și mai mulți producători/artiști care muncesc pentru a ajunge în industria muzicală. Sunt vremuri foarte inspiraționale.

VD: Feeder.ro este agenția de știri a națiunii alterntivede 12 ani, construind legături între artiști și audiențele lor. Cum comunicați cu fanii voștri și cum credeți că a influențat era internetului scena underground?

SC: Era internetului a schimbat totul cu siguranță. Oamenii au o abilitate extraordinară de a comunica și socializa din cele mai îndepărtate colțuri ale pământului. Înainte trebuia să cauți adânc viniluri, petreceri, cluburi, DJi, promoteri și labeluri. Acum totul este la un click distanță, ceea ce este atât de puternic. Internetul ne-a ajutat cu siguranță să ducem numele Soul Clap în lume, este o unealtă incredibilă.

Photos by Tim Jones
Words by Vlad Dumitrescu
Resident Advisor

insider-signature

1 thought on “feeder insider w/ Soul Clap [ro]”

  1. Pingback: feeder insider w/ Soul Clap | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)