BTLT: Atenție proaspăt creat! de Mihai Zgondoiu

Atenție proaspăt creat! de Mihai Zgondoiu

Timp de o săptămână (13 – 19 Septembrie) Galeria Simeza a găzduit în cadrul proiectului Arta la Fereastră lucrări realizate de Mihai Zgondoiu. Vernisajul a avut loc Marți 13 Septembrie, la ora 19:00.

Mihai Zgondoiu s-a născut în 1982 în România. Este artist vizual și coordonator al Galeriei Atelier 030202 – spaţiu de artă contemporană din București și co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara.

În textul de prezentare a expoziției, Mihai Zgondoiu ne spune: în contextul aniversării a 100 de ani de la startul mișcării DADA și începutul proiectului “Artă la fereastră” (vitrina galeriei Simeza din București), mi-am propus o serie de intervenții artistice de tip manifest, pentru a sublinia necesitatea acută a galeriilor de artă în spațiul public. Într-o societate tot mai destructurată social și cultural unde consumatorul este furat de tehnologie, rețele de socializare și virtual, spațiul public cultural trebuie protejat și susținut mai departe. Lucrările manifest “Atenție proaspăt creat!”, „Galerie expertizată tehnic încadrată în clasa I risc artistic”, “Artist Consacrat”, sau “Nu mai avem artă!” ironizează societatea actuală prin texte, șabloane și sloganuri de mult apuse.

VJ VLC

2 thoughts on “BTLT: Atenție proaspăt creat! de Mihai Zgondoiu”

  1. Pingback: 7 artiști redescoperiți în weekend • Feeder.ro

  2. Pingback: LIST: 50+ Galerii de artă contemporană în București 2018 | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)