Open Call Winners: #UnNouCapitol!

open call winners!

La 100 de ani de la construire, Teatrul de vară Capitol găzduiește o serie de 6 evenimente și un Open Call pentru proiecte artistice care vor reactiva memoria colectivă, re:integrând monumentul în circuitul public prin re:interpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș.

Teatrul de vară Capitol face parte din cele 11 proiecte selectate în Acceleratorul de Idei, Open Lab #București2021, un apel deschis pentru inițiative care pot aduce un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări, schițând felul în care acesta ar arăta dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Rezultate

Cum integrăm spațiul public ca spațiu cultural? Cum activăm memoria colectivă fără a-i limita spectrul?

Acestea sunt întrebările adresate participanților în cadrul Open Call-ului pentru re:activarea monumentului Teatrul de vară Capitol. Din totalul de 1421 voturi înregistrate în poll-ul de săptămâna trecută, 719 dintre voi au rezonat cu instalația #UnNouCapitol de Alina Turdean și Martin Balint.

Clasament Open Call

  1. #UnNouCapitol by Alina Turdean & Martin Balint 719 voturi
  2. Tăblițele de la Capitol by Valentina Chiriță 545 voturi
  3. Vegetație fractalică by Adistu, Vloop 76 voturi
  4. bump! by Soot Zeringer 61 voturi
  5. CUCURIGU by DALPOFZS 15 voturi
  6. GIF and Public Urban Spaces by Sonja Jankov 3 voturi
  7. Activarea memoriei Collective in full spectrum by Oana Maria Puciu 2 voturi

Proiectul câștigător

Care sunt mecanismele socio-politice care permit dezintegrarea corpului urban, provocând invizibilitatea acestuia în memoria colectivă? Care sunt mecanismele care pot determina resuscitarea corpului urban devenit invizibil, redându-i vitalitatea inițială?

#UnNouCapitol este o intervenție artistică ce pleacă de la aceste întrebări și propune recontextualizarea conflictuală a fațadei, folosind folie de supraviețuire, pentru a pune în discuție metodele autohtone dezechilibrate ale revitalizării spațiului urban. Este o interogare asupra tipurilor de spiritualitate la care conștiința colectivă poate sau nu să reacționeze.

 

open call winners!

Biografie autori

Alina Turdean este un designer și arhitect de interior și absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură de Interior și a Universității La Sapienza, Facultatea de Arhitectură Valle Giulia. Alina a obținut locul 1 la concursul APMR 2012 pentru design de produs pentru masa de cafea Leaf produsă în colaborare cu arh. Anca Trestian. De asemenea, a obținut locul 2 la concursul Inspired 2009 cu modul PAL, locuințe temporare modulare.

http://www.alinaturdean.ro

 

 

Martin Balint este un artist vizual român. Specializat în Noi Tehnologii pentru Artă în cadrul Academiei de Artă din Veneția, obține în 2003 Premiul Național pentru artă in cadrul MIUR, Italia, în 2004 bursa Fundației Bevilacqua la Masa. Participă la evenimentele colaterale ale Bienalei de Artă și Arhitectură din Veneția în 2005 și 2007, la OPEN – expoziție internațională de sculptură și instalație (edițiile 10, 11 și 14) și la Manifesta 7 (2008). De asemenea este finalist al Premiului Arte Laguna în 2008. În 2014 expune la Muzeul Național de Artă Contemporană București (MNAC) și câștigă mențiunea BIM PIAVE în cadrul Premiului pentru Artă Francesco Fabbri. În 2016 expune la Romanian Design Week. Martin Balint este unul dintre fondatorii grupului internațional de artă CREAM (Creativity and Research in Arts and Media) și are în portofoliu expoziții internaționale precum Miniartextil în Paris și Como, Bride în Larnaka Cipru, Crossbreeds în Viena.

Mulțumim tuturor celor care au participat și celor care au votat pentru interesul acordat acestui demers. Vă așteptăm, sâmbătă, 27 August la o nouă serie de evenimente pe strada Constantin Mille, începând cu ora 18:00. Puteți câștiga o invitație dublă la un eveniment secret și un booklet feeder insider participând la Golden Ticket.:)

http://martinbalint.com

 

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

parteneri-capitol-bucuresti2021

Leave a reply (we review all comments)