feeder insider w/ Jon Rundell

[en]

Descris de Carl Cox ca fiind o bijuterie dintr-o coroană, Jon Rundell activează în zona underground de ceva vreme. Jon a lansat primul EP tocmai în 2003 și, deși a evoluat odată cu timpul, a rămas fidel stilului său. Cariera sa a continuat cu EP-uri la Desolat, Intec, Suara sau MB Elektronics și piesele sale au fost puse de artiști ca Richie Hawtin, Loco Dice sau Adam Beyer, în același timp el lansând piese și la propriul său label, Etch. În acest weekend îl vom găsi la ediția aniversară Sunwaves și am stat de vorbă cu el despre viitoarele lansări, propriul său label Etch și situația de la fabric din Londra. Puteți afla mai multe citind discuția de mai jos.

keywords: Sunwaves, casă de discuri, producător, energie

Cea mai folosită aplicație pe telefon… National Rail.
Dacă aș putea călători în timp… M-aș întoarce la sfârșitul anilor 60 și începutul anilor 70 pentru a trăi revoluția muzicală de atunci și explozia muzicii hip-hop de apoi.
Un loc în care mereu mă întorc cu plăcere… Ibiza.
Mereu caut… coada mea.
Dimineața, mereu îmi place să… mă spăl pe dinți.
Niciodată nu uit… să încui ușa.
Ultima dată când am râs puternic… pe seama altcuiva, weekendul trecut.
Un moment amuzant din copilăria mea… mereu îmi enervam vecinul spargându-i geamul cu mingea de fotbal. 
3 viniluri pe care le iau mereu cu mine… greu de răspuns având în vedere că folosesc un USB de 32 GB.

feeder insider w/ Jon Rundell

Vlad Dumitrescu: Hello, Jon! Ne bucurăm că putem sta de vorbă în cadrul feeder insider chiar înainte să pui muzică weekendul acesta la Sunwaves. Ce crezi că este special la acest festival?

Jon Rundell: Locația este minunată, oamenii care organizează sunt tot minunați și ei iar publicul este pe gustul meu. Chiar poți să simți libertatea de exprimare din România de acum și asta îmi amintește de cum era în UK când eram adolescent.

VD: Deja vii de ceva timp în România și publicul de aici cu siguranță te are la suflet. Ai descoperit vreun DJ interesant în vizitele tale?

JR: Cu siguranță. Pe Livio & Roby îi știam dinainte, la fel și pe Mahony pe care am ajuns să îl cunosc foarte bine datorită festivalului și Kristal Glam Club și ultima dată când am pus muzică aici am ascultat un set foarte bun de la Just2.

VD: Ai înființat Etch pentru a lansa piesele tale în care crezi cu adevărat. Cât de dificil a fost să îți începi propria casă de discuri și în ce direcție o vezi să evolueze?

JR: A trecut ceva vreme de când am lansat ceva la Etch pentru că timpul mi-a fost ocupat de Intec așa că nu prea am stat așa mult în studio, dar asta s-a schimbat acum pentru că am adus pe cineva să aibă grijă de label așa că mă pot concentra mai bine pe munca de studio. Am lucrat la case de discuri timp de 10 ani așa că un a fost atât de complicată înființarea, în principal pentru că nu aveam de gând să semnez și alți artiști.

VD: În afară de a fi DJ și producător, ești și manager la Intec Records alături de Carl Cox. Ce artiști vor fi introduși de Intec în următoarele luni?

JR: Tocmai am lansat remixurile pentru Josh Wink de la mine și Carl Cox și e minunat să îl avem pe Josh alături de noi pentru că e un adevărat pioner în muzica house. În continuare îi vom avea pe Sidney Charles, Misstress Barbara și apoi un EP de la mine, toate acestea până la sfârșitul lui Septembrie.

VD: Ai spus că îți place să educi publicul cu muzica ta. Ce ai vrea ca ei să simtă în timpul și după setul tău?

Să fie fericiți și plini de energie. E atât de simplu. Oamenii vin să danseze și să asculte muzică și să se simtă fericiți și relaxați, mereu a fost așa, astfel că atât timp cât se simt așa, eu știu că mi-am făcut treaba. 

feeder insider w/ Jon RundellVD: Sunetul a evoluat pe parcursul timpului, dar ai rămas fidel stilului tău. Ce sfat ai avea pentru tinerii DJ? Ce cauți în oamenii cu care ai putea să lucrezi în viitor?

JR: Aș recomanda să fie răbdători și să facă foarte multe melodii pe care să nu le lanseze niciodată. Trebuie să știe că odată ce a fost lansată digital, va fi acolo pentru totdeauna așa că ar trebui să fie varianta cea mai bună posibilă. Nu e o cursă și piesele cu adevărat bune vor străluci într-un final și mai ales cele care au propriul stil. Aș sugera să se concentreze pe asta în principal, să nu se obosească cu social media sau altele de genul acesta, doar îi va distrage, ar trebui să stea foarte mult în studio și să se concentreze.

VD: Unde găsești inspirație pentru piesele tale?

JR: Peste tot. Sunt om al muzicii, ascult toate felurile de muzică electronică și cu chitară. Prefer muzica ce are funk și putere și cred că se poate observa asta în toate piesele mele.

VD: Recent, fabric a fost închis pe o perioadă nedeterminată în urma deceselor a doi tineri în vârstă de 18 ani. Unii DJ au făcut apel către primarul Londrei, Sadiq Khan, să ajute celebrul club. Care este părerea ta în legătură cu această situație?

JR: Ce s-a întâmplat acelor doi tineri este incredibil de trist și aș vrea să transmit condoleanțe familiilor. Este de asemenea trist și faptul că guvernul a refuzat până acum să privească problema de ansamblu a soscietății.

Oamenii iau droguri de foarte mult timp, încă din timpul reginei Victoria, nu este ceva onu și nu o să dispară doar pentru că se închid anumite cluburi. Oamenii or să consume în continuare droguri și or să ajungă să facă asta în locuri în care nu sunt condițiile necesare în cazul unei situații neprevăzute.

 

Sper ca cei din conducere să aibă discernământ în cazul Fabric. Este un club de care sunt foarte atașat și ar fi o lovitură majoră pentru viața de noapte a Londrei dacă ar fi închis în cele din urmă. Îi voi susține cât pot în această situație.

A fost o plăcere!

Asemenea și mulțumesc!

feeder insider w/ Jon Rundell

Words by Vlad Dumitrescu
Photos Jon Rundell

feeder insider w/ Aural Eye

insider signature

1 thought on “feeder insider w/ Jon Rundell”

  1. Pingback: feeder insider w/ Jon Rundell | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)