BTLT: Summer Well Festival 2016 – Ne-am simțit ca în vacanță!

Summer Well 2016

Weekend-ul trecut am fost la a șasea ediție a festivalului Summer Well. Domeniul Stirbey s-a transformat în locul ideal pentru a petrece două zile ca o vacanță. Pe scenă au urcat zece formații. În prima zi Sundara Karma, BØRNS, Crystal Fighters, The Neighbourhood și Hurts, iar în a doua zi HÆLOS, Blossoms, Milky Chance, Years & Years și pentru un final apoteotic The Chemical Brothers. La finalul programului principal în fiecare zi a fost un after party cu Search Dip, The Model, Bog, Alex Preda și Sevenego.

Din turul ghidat am aflat că Barbu Știrbei, Domnitorul Țării Românești în perioada iulie 1849 – octombrie 1853, a moștenit întregul domeniu de la părintele său adoptiv, marele vornic Știrbei. În timpul primului Război Mondial palatul a fost loc de refugiu pentru Regina Maria împreună cu cinci dintre cei șase copii ai săi. Pe domeniu găsim un turn de apă dar și Capela Sfânta Treime.

O activitate simplă și plăcută la acest festival a fost plimbatul pe aleile umbrite de copaci înalți. Pentru cei care au vrut mai mult în Sala Regina Maria, a avut loc o expoziție de grafică și fotografie. Puțin mai departe, aproape de locul de joacă pentru cei mici, s-au desfășurat show-uri de live cooking. La fel ca anul trecut, aproape de capelă era instalat gigantul gonflabil Amococo. În premieră internațională am văzut structura/instalația Axiom realizată de australianul Kit Webster.

În zona Orange Connected Experiences, lângă piscină, publicul se amuza cu headset-uri VR și roboței dansatori. Tot acolo puteam vedea în acțiune componentele Orange Smart Home și smartwatch-ul Vector. Bineînțeles ne-am reîncărcat gadget-urile, iar după  am continuat să explorăm Domeniul Stirbey.

Un alt loc interesant a fost zona H2O Surf Area unde surful a devenit posibil de practicat la doar câțiva kilometrii de București. Lângă kite-uri și surfboard-uri în dimensiune reală era instalat un surf bull – un surf la scară prins de sol cu un arc, pe care ne puteam exersa echilibrul.

Imediat după ce am trecut podul de lemn peste lacul artificial, am descoperit zona Orange TV Go – Relax Area. Aici am accesat prin aplicația Orange TV Go o colecție de filme pregătite exclusiv pentru Summer Well. Odată cu lăsarea serii au început proiecții de filme pe un ecran de dimensiune mari. Înainte de concertul The Chemical Brothers începea Walk Hard: The Dewey Cox Story. Alte activități au fost plimbarea cu tiroliana pornind din turnul de apă și cumva în contrast, cursuri de yoga, cubul de plexiglas București 2021_Orașul in-vizibil și proiecții pe fântâna arteziană de pe lac.

Precum balurile de pe vremuri, masa de prânz și cina au avut un menu foarte divers. Aici au fost prezenți Switch.Eat, Burger Van, Divan, Latin Pizza, Marin Seafood, Agra Palace, Pește Pâine, Furgoneta și mulți alții. Desertul a fost asigurat de Octavian Dulce de România, Dulce cu dor, Pain Plaisir, Creperie. Toate plățile s-au făcut foarte ușor cu ajutorul unui card electronic.

Festivalul Summer Well 2016 a fost o experiență plăcută, plină de activități interactive și muzică bună. Așteptăm cu nerăbdare a șaptea ediție!VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)