Pisica Pătrată revizitează desenul de la Teatrul de vară Capitol

Pisica Pătrată revizitează desenul de la Teatrul de vară Capitol

Pisica Pătrată va revizita în luna August 2016, desenul conceput în 2009 pentru ușa Teatrului de vară Capitol din strada Constantin Mille nr. 13 într-un exercițiu de democratizare a spațiului public, un posibil spațiu cultural. Un video livestream va fi disponibil pe pagina de Facebook Teatrul de vară Capitol.

Evenimentul face parte din campania de conștientizare și sensibilizare a patrimoniului național, concepută de Save or Cancel pentru candidatura Bucureștiului la statutul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, prin care se dorește revitalizarea Teatrului de Vară Capitol sub forma unui hub cultural independent. Campania urmărește conștientizarea potențialului cultural și educațional al tuturor spațiilor de acest tip din București. Proiectul este unul dintre cele 11 selectate în Acceleratorul de Idei, un apel deschis pentru inițiative care pot aduce un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări, schițând felul în care acesta ar arăta dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Pisica Pătrată revizitează desenul de la Teatrul de vară Capitol

Pisica Pătrată, pe numele său real, Alexandriu Ciubotariu, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori din România. El face benzi desenate, ilustrație, street art, pictură, jucării urbane sau animație. Lucrările sale au putut fi văzute la Street sau Train Delivery, H’art GalleryLente Subiectiv, KabinetTeatrul de vară Capitol și Kube Musette, în cadrul feeder insider pop-up gallery. În 2014, ne-a povestit despre experimentele sale cu diferite tehnici și instrumente:

”O redescoperire recentă este penița. Un instrument absolut încântător care cu greu poate fi egalat de un altul. După mulți ani de desen digital, redescopăr frumusețea și prospețimea urmei lăsate de tuș cu ajutorul peniței. Ar fi, desigur, și pensula pe pânză care înglobează multe calități dar care are și multe secrete. Desenul cu ajutorul cărbunelui pe perete, este o altă tehnică recent redescoperită și care mi-a oferit satisfacții speciale. Aș putea aminti, poate și câteva tehnici de gravură, dar din păcate nu prea am avut ocazia să le folosesc, cel puțin nu în ultima vreme.” – feeder insider w/ Pisică Pătrată

Pisica Pătrată revizitează desenul de la Teatrul de vară Capitol

La 100 de ani de la construire, Teatrul de vară Capitol găzduiește o serie de 6 evenimente și un apel deschis pentru proiecte artistice vor reactiva memoria colectivă, reintegrând monumentul în circuitul public prin reinterpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș. Ca partener strategic și vecin prietenos, Teatrul Mic participă la toate evenimentele din cadrul proiectului Cinema / Teatru de vară CAPITOL.

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

parteneri capitol-01

Leave a reply (we review all comments)