feeder insider w/ Lola Palmer [ro]

feeder insider w/ Lola Palmer

[en]

Lola Palmer este un DJ și producător din Kiev, Ucraina. 2013 a fost un an foarte important pentru Lola, lansând impresionantul EP “What You Feel” la “Ready Mix Records” și lucrul care îți atrage atenția la această producție este faptul că putem auzi chiar vocea artistei pe piese. EP-ul conține, printre altele, un remix minunat de la Terry Lee Brown Jr și astfel ucrainiencei i s-a îndeplinit un vis, ea avându-l ca idol pe Terry Lee. Când nu produce piese, Lola este ocupată călătorind și punând muzică în locuri ca Sonar, Barcelona, sau în cluburi importante din Franța, Italia, Grecia, România sau Georgia.

Am avut ocazia să purtăm o discuție cu Lola, pe care vă invităm să o citiți.

keywords: zâmbete, atmosferă, energie, sunet

Când mă uit la cer… îmi doresc să fi fost o pasăre.
Ultima dată când am râs în hohote… a fost acum câteva săptămâni când dansam rock’n’roll în Amsterdam.
Dimineața, niciodată n-aș zice nu la… o cană de cafea.
Un loc interesant în Kiev… Andriyivskyy Descent.
Miercurea mă găsiți… transpirând la sală.
Ceva care mereu mă binedispune… copiii.
Sper ca într-o zi să… călătoresc în Africa de Sud.
Primul vis pe care mi-l amintesc… este unul foarte frumos pentru că am văzut un păun.
Întotdeauna am vrut să cânt la… pian.
3 artiști care m-au inspirat… Djebali, John Dimas și Sascha Dive.

feeder insider w/ Lola Palmer

Vlad Dumitrescu: Hello, Lola! Suntem încântați să te avem ca invitată în rubrica feeder insider. Pe măsură ce a trecut timpul, iubirea ta pentru muzică a crescut, iar tu pui muzică de peste 8 ani. Ce te-a inspirat să alegi această carieră?

Lola Palmer: De mică, inima mereu m-a împins spre muzică: mi-a plăcut să descopăr artiști noi, să ascult viniluri și să le împart cu prietenii mei. Pasiunea mea s-a dezvoltat gradual. Apropo, în Iunie se împlinesc 10 ani de când am ajuns la pupitru pentru prima dată.

VD: Unii ar spune că viața de DJ nu e atât de fascinantă pe cât pare. Implică multe nopți nedormite, nenumărate ore petrecute în aeroport și așa mai departe. Au fost momente în care te-ai gândit că acest stil de viață nu este pentru tine? Ce te-a făcut să mergi mai departe?

Lola Palmer:

Sinceră să fiu, da, am trăit astfel de momente covârșitoare. Câteodată ai câteva zboruri într-o singură zi fără să apuci să dormi prea mult sau chiar deloc. Este foarte obositor.

Dar dacă îmi amintesc de toți oamenii zâmbind pe ringul de dans, dacă mă odihnesc cum trebuie și dorm, toate gândurile rele trec.

feeder insider w/ Lola Palmer

VD: Ai crescut ascultându-i pe The Timewriter și Terry Lee Brown Jr. și acum lucrezi cu ei. Ce ai învățat colaborând cu alți artiști – există elemente esențiale pentru lucrul în echipă?

Lola Palmer: Frank și Norman sunt mult mai în vârstă decât mine. Colaborarea cu ei m-a făcut să-mi dau seama cât de important e să faci ce îți place și să îți placă ce faci. Sunt foarte fericită că am avut ocazia să lucrez cu ei. A fost chiar minunat și m-a ajutat să ajung și mai adânc.

 

VD: Sunt producători care au un echipament preferat, alături de care rămân pe parcursul timpului pentru că li se potrivește, în timp ce alții caută și experimentează constant tehnici noi și echipamente. Ce fel de echipament folosești atunci când produci piese?

Lola Palmer: În momentul de față folosesc Ableton Live pentru a-mi înregistra sub formă de demo ideile și schițele. Apoi merg mai departe la prietenii mei din Kiev de la Artreform Records pentru a lucra piesele în studioul lor.

 

VD: Ce te entuziasmează când vine vorba de 2016? Când o să auzim un nou release Lola Palmer?

Lola Palmer: Pentru mine 2016 arată ca un an cu schimbări numeroase și minunate. Aștept să mi se îndeplinească visele și unele dorințe deja s-au împlinit. 2016 a început într-un mod special și a tras o linie foarte clară între trecutul și prezentul meu. În ceea ce privește un nou release, o să îl ascultați în curând!

feeder insider w/ Lola Palmer

VD: Ai pus muzică în orașe importante din toată lumea, atât la petreceri mici și intime cât și la festivaluri mari. Cum te pregăteși înaintea unui eveniment? Unde te simți în elementul tău, într-un loc mai mic sau într-un spațiu mare?

Lola Palmer: Este foarte important pentru mine să rămân calmă înainte de show pentru ca totul să meargă bine și să fiu mulțumită de setul meu. De aceea nu ratez niciodată ocazia să beau câteva cești de ceai de mentă înainte. Mă simt la fel de confortabilă în locuri mari dar și mici. Cluburile mici au o atmosferă intimă, în timp ce cluburile mari livrează o cantitate impresionantă de energie.

 

VD: În Ianuarie ai pus muzică la evenimentul Wise Guys din București. Cum ți s-a părut publicul român? Cât ai fost acolo, te-ai conectat cu DJ-ii și producătorii locali?

Lola Palmer:

Acum aproximativ un an, unul dintre promoterii din București a ascultat un set de-al meu înainte să se culce și în timp ce dormea a început să danseze în vis pe piesa mea “Close Your Eyes”.

Acela a fost momentul decisiv și s-a hotărât să mă aducă în București. Chiar Marius mi-a spus povestea. În Ianuarie, totul s-a aranjat și am venit în România. Bineînțeles, piesa care m-a adus la București a ajuns și în setul din acea seară.

 

VD: Pe parcursul anilor, un număr tot mai mare de DJ femei au început să fie cunoscute publicului. Ce crezi că contribuie la această schimbare?

Lola Palmer: Presupun că femeile au gusturi mai fine și un spirit delicat – acestea sunt forțele care sporesc interesul pentru artiste în cultura clubbingului.

feeder insider w/ Lola Palmer

Words by Vlad Dumitrescu
Photos by Fancy Room, Moloko, The Warehouse, Mihai Capsaz, Alexander Petsavas
Resident Advisor

insider signature

 

1 thought on “feeder insider w/ Lola Palmer [ro]”

  1. Pingback: Feeder Insider W/ Lola Palmer | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)