BTLT: Sole & Shape 2016

DSC_8372ed

Sâmbătă și duminică am fost la Sole &  Shape, primul eveniment dedicat sneakersilor din Romania. Locația a fost la Food Hood, Centrul Vechi.

DSC_8276e

Sole & Shape x Sebastian Pren

DSC_8352ed

Sole & Shape Vintage Expo

DSC_8359ed

Ghica Popa x Print

Printre atracțiile evenimentului s-au numarat un stand cu sneakers vintage, o serie de printuri făcute de Ghica Popa și oportunitatea de a te întâlni și discuta cu alți pasionați de sneakers.

Sole&Shape

O Sole Mio – Expo Stand

Poate cea mai mare problemă a fost locația, nisipul fiind cel mai neprietenos mediu pentru sneakers. Experiența cu nisipul, care la început a intrat în sneakersii oamenilor, iar mai târziu s-a lipit de prețioșii sneakers, se vede și în poze. Event-ul a fost ținut în aer liber iar ploaia a stricat, cel puțin sâmbătă, atmosferă de câteva ori, participanții fiind nevoiți să își găsească un loc acoperit.

SS

Sneakers Magazine – Sole & Shape

Vorbind de standuri, au fost unul sau 2 de selleri privați, restul standurilor fiind prezentate de câte un magazin online sau fizic. Acest lucru a dat impresia de târg și mai puțin de event dedicat pasionaților de sneakers. Printre magazinele prezente o parte ori nu sunt agreate de comunitatea de sneakers din România, ori streetwear orientated (nu sneakers) sau nu aveau nicio legătură cu eventul.

 

Tugay / Hypemeister: “Sole & Shape 2016 a treia ediție a fost diferit în primul rând datorită locației care a fost mult mai centrală. Eu m-am simțit bine și m-am intâlnit personal cu multe persoane de pe grupuri. Printre minusuri se număra nisipul, reach-ul mai mic decât la edițiile trecute, prea multe haine și puține perechi de sneakers.”

 

DSC_8235ed

Adidas Yeezy 350 ‘Turtle dove’

Sole&Shape

Adidas SQ tracing OG

Sole&Shape

Diadora N.9000 ‘All Gone’ 2nd Drop

 Surpriza eventului au fost perechile on feet printre care s-au numarut Adidas Yeezy 350, Adidas NMD, Diadora N.9000 și mai multe modele de Jordan. A fost interesant să observi că majoritatea persoanelor aveau perechile cumpărate din alte locuri și nu de la unul dintre magazinele care au avut stand la event.

 

Remus / O Sole Mio: “A fost prima ediție Sole & Shape la care am participat. Chiar dacă este un număr mic de pasionați de sneakers în România vor mai trece câțiva ani până când se va forma o comunitate. Lucrul care m-a îngrijorat cel mai tare, pe lângă o lipsă clară a educației cu privire la sneakers, a fost mulțimea persoanelor care purtau fake-uri.

Poate ar fi fost mai potrivit ca întreg evenimentul să fie concentrat pe numărul de persoane interesate de sneakers și mai puțin pe un număr cât mai mare de simpli vizitatori.”

 

Sole&Shape

Nike Flyknit Racer ‘Oreo’

DSC_8338ed

Nike Air Max 0

DSC_8232ed

Adidas NMD Mesh

DSC_8216ed

Air Jordan 4 ‘Dunk from Above’

 În încheiere, evenimentul Sole & Shape te face să te gândești ce ar ajuta mai mult piața din România:

  • Cât mai multe eventuri, chiar dacă în pregătirea lor s-au consumat mai puține resurse și timp?
  • sau unul singur anual, dar pregătit mult mai bine, cu invitați internaționali și sneakers care să reflecte gusturile și cerințele pasionaților de sneakers?

P.S. Sand + Rain + Sneakers = Never cool

Articol scris de: Feeder

Photo: Ella Costache

 

Tags:

Leave a reply (we review all comments)