feeder insider w/ Sepp

feeder insider w/ Sepp

[read in EN]

Născut și crescut în Constanța, Sepp este un nume important pe scena underground din România. Bajdechi Teo, pe numele său real, a înființat alături de prietenul său Nu Zau, labelul UVAR și anul trecut Catren a luat naștere din dorința de a face muzică cu o tendință mai organică. Am stat de vorbă cu Sepp și ne-a povestit despre cum reușește să mențină un echilibru între viața de DJ care călătorește prin mai toate continentele și producător, despre cum alege numele melodiilor și ce îl inspiră atunci când alege artworkul EP-urilor de la UVAR și Catren.

keywords: timpuriu, poveste, autentic, LP

Marea este … singurul loc în care merg când vreau să mă relaxez
Joi dimineață mă găsești… în acelasi loc ca în timpul săptămânii 🙂
Un obicei pe care aș vrea să-l dezvolt… să nu mai lucrez noaptea peste măsură.
Cea mai frumoasă amintire… vara lui 2013
O calitate pe care o caut întotdeauna în oameni… omenia 🙂
Dacă aș putea călători în timp… aș fi mai atent 🙂
Un loc secret în Constanța… Str .Vantului
Wallpaper-ul telefonului… fetița mea
Ultimul film care m-a impresionat a fost… “Colonia” directed by Florian Gallenberger
3 viniluri pe care le iau peste tot cu mine… (Petre Inspirescu – Talking Waters, Rhadoo – dor mit oru, Lazar Cezar – Din Gând În Când EP)

feeder insider Sepp

Vlad Dumitrescu: Salut, Sepp! Ne bucurăm să te avem invitat în rubrica feeder insider. Recent ai pus muzică în Moscova alături de Nu Zău, iar în luna Mai urmează evenimente în New York, Washington și Chicago. Cum a fost prima parte a anului pentru tine și ce planuri ai pentru vara lui 2016?

Sepp: Salut, încântat de asemenea. Referitor la prima parte a anului cred că s-a mișcat destul de bine, am avut evenimente în Europa cât și în țară, lucru care nu mă face decât să mă bucur și să-mi dea puterea de a merge mai departe.

Într-adevăr, am avut un weekend plin cu colegul Gabriel aka Nu Zau în Moscova la Rodnya și apoi în Kosovo în Zone club, mi s-a părut un weekend mai mult decât reușit. În legătură cu planurile pentru vara lui 2016, urmează un turneu în Asia în luna Iunie, iar apoi vedem 🙂

VD: Timpuriu LP, un release pe care l-am ascultat și recomandat cu plăcere, urmează să fie lansat în Mai, vinyl-only. Ce te-a determinat să alegi varianta LP, poate mai rar întâlnită, în loc de o serie de 2 sau 3 EPs? Firul narativ al pieselor este cel ce a dictat forma release-ului sau există și motive practice, logistice, pe care le-ai luat în considerare?

Timpuriu … ce vă pot spune despre acest release este că mi-am dorit de ceva vreme să scot aceste piese pe disc, dar nu separat, am vrut să fie toate împreună tocmai pentru a crea o poveste, o poveste care în viziunea mea îl poartă pe ascultător de la început până la sfârșit prin diferite stări

De aici și varianta 3 x 12”LP. Firul narativ al pieselor este cel ce a dictat forma releasului, exact, aveți dreptate, după cum am precizat mai sus, LP-ul începe și se termină prin a-ți povesti, transmite ceva…

feeder insider Sepp

VD: Ești bun prieten cu Nu Zău, cu care colaborezi destul de des, iar în 2013 ați înființat UVAR Record Label. Care au fost elementele care v-au conectat la început? Putem să ne așteptăm la un nou release împreună?

Sepp: Da, în 2013 am pus bazele labelului cu colegul Gabriel, Nu Zau. Ideile, felul de a gandi și bineînțeles muzica sunt cele 3 elemente care ne-au conectat.

Lucram de ceva timp la anumite piese sub numele de Epau, nu am concretizat multe până în prezent, dar cu siguranță anul ăsta vom veni cu ceva nou.

VD: Catren, propriul tău label, a luat naștere în 2015 și putem considera deja că este un succes având în vedere cât de bine a mers primul release, „Trubadurul EP”. Care este conceptul acestui proiect și ce obiective ai pentru Catren?

Când am plecat de la ideea Catren, am vrut ca acest label să aibă o anumită nuanță muzicală, diferită față de UVAR, și bineînțeles să fie înregistrat în România, să fie un produs autentic 100% românesc să zic asa.

feeder insider Sepp

VD: Alegi nume interesante pentru piesele tale, cum ar fi Basolerief Edict, Afumați, Crampei de Balad sau Taina Gorunului. De unde vine inspirația atunci când îți denumești producțiile?

Sepp: Interesantă întrebarea, întâlnită de altfel de câteva ori … numele pieseleor sunt de fapt operele literare ale marilor autori români. Referitor la inspirație este cu totul invers, aleg numele piesei după care o vizualizez cam cum ar suna în urma rezonanței a acelei denumiri, probabil sună anapoda, dar așa funcționez eu :).

 VD: Am remarcat că UVAR și Catren au o imagine simplă, onestă și autohtonă, iar pentru cover artwork folosiți imagini vechi din România. Cum se desfășoară colaborarea cu Andrei Ion, designerul grafic cu care lucrezi, și cât de mult te implici în procesul de creație?

Sepp: Într-adevăr UVAR și CATREN au fost concepute în felul acesta de a avea o imagine simplă, onestă și autohtonă, iar pentru coveruri folosim imagini vechi din Romania sau elemente ce țin de tradiția din țara noastră. Colaborarea cu Andrei a fost, este și sunt sigur că va fi una pe masură, este un baiat talentat cu care ne place să lucrăm de fiecare dată. Referitor la procesul de creație mă implic de fiecare dată cât pot de mult ca produsul să fie pe măsura așteptărilor.

feeder insider Sepp 

VD: În ultimii ani ai călătorit intens ajungând prin orașe ca Miami, New York, Montreal, Moscova, Londra. Cât de greu este să lansezi un album în aceste condiții? Cum ai reușit să obții o balanță potrivită între producție și evenimente?

Sepp: Nu pot spune că este greu să lansezi un album călătorind, dat fiind faptul că piesele, o parte din ele le poți avea, iar cealaltă parte o poți completa între plecări și viața personală, cum iți permite timpul. Pe scurt tu ești dirijor în propriul tău timp și spațiu.

 VD: Dacă ți-am face o vizită în studio, ce echipament am găsi acolo? Cum ar fi diferit față de ce am fi găsit acum trei ani?

Sepp: Vorbim de echipamente Elektron, plus un sunet Quested.

 VD: Ai pregătit un mix special pentru ascultătorii feeder și suntem convinși că o să le placă. Mulțumim! Ce te-a inspirat în alegerea pieselor din feeder sound 82?

Sepp: Inspirația pieselor este simplă, vremea minunata însorită de afară și vederea către lac.

VD: Feeder.ro, „agenția de știri a națiunii alternative”, este un canal de comunicare între artiști și public, activ de 12 ani. Ce te-a făcut să intri pe feeder prima dată? Crezi că internetul, în general, a schimbat peisajul pentru lumea underground a muzicii?

Sepp: Îmi aduc aminte că prima dată când am văzut un articol Feeder, a fost pe Facebook. Depinde din ce punct de vedere privim această schimbare … personal pot spune că suntem mult mai aproape unii de alții, cel putin în acest domeniu.

Ne-a făcut plăcere!

Asemenea, cu drag!

feeder insider Sepp

Words by Vlad Dumitrescu
Photos by VJ VLC

insider signature

Leave a reply (we review all comments)