Seara ARCHÉ @ Casa Costa-Foru

Seara ARCHE @ Costa-Foru

Seara ARCHÉ @ Casa Costa-Foru
8 Octombrie, 20:00

La ARCHÉ, toamna se numără conacele! Avem plăcerea de a vă invita, joi – 8 octombrie, la o seară de povești despre o categorie fascinantă a patrimoniului construit din România – vechile castele și conace ale elitelor de altădată – găzduită într-un cadru aparte, Casa Costa-Foru.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate proiectele Monumente Uitate și Castle Break, două inițiative ce propun două căi distincte de descoperire a reședințelor nobiliare extraurbane din România – cercetarea academică și turismul cultural.

Prezentările vor fi urmate de discuții libere pe tema patrimoniului construit, alături de echipa ARCHÉ, și de un tur ghidat, unde vizitatorii vor putea explora casa monument istoric și vor descoperi poveștile sale.

Programul serii:
• 20:00 – prezentarea proiectelor Monumente Uitate și Castle Break
• 21:00 – tur ghidat al Casei Costa-Foru

Vizitatorii vor putea de asemenea viziona și expoziția Monumente Uitate – castele și conace revitalizate, care urmărește să promoveze diverse intenții de reintegrare a fostelor reședințe aristocratice de pe teritoriul României în circuitul turistic și economic, prezentând mai multe soluții de dezvoltare.

Evenimentul este organizat de Asociația ARCHÉ și găzduit de DincoloDeFațade în Casa Costa Foru, în cadrul proiectului “Fațadele sunt ale comunității”. Rafinamentul serii va fi asigurat de Crama Avincis și Domnul de Rouă. Intrarea este liberă.

Leave a reply (we review all comments)