White Boyz #13 – Whodini

White Boyz (WB) @ feeder (13. Cine?)

In timp ce ma intorceam de la Marte de acasa daydreamin’ in cabina rachetei mele, ma gandeam cum pot sa fac sa aranjez astrele sa iasa combinatia cat mai bine. Si uite asa a iesit al 13-lea articol intr-un flashback friday de toata frumusetea. Inainte sa ma pregatesc sa cobor spre Pamant ascultam cum Dobrescu, Phane si Carbon pregateau un Mic Check cu migdale si fulgi de ciocolata… un deliciu. Si cum vorbeau baietii de rep si alte alea s-a intamplat ceva ce asteptam de mult timp o discutie despre sample-uri cu cateva exemple, spre surpriza mea printre ele una din melodiile mele preferate de la Nas..

In emisiune au bagat doar sample-ul pe care a construit Q-Tip negativul dar pe langa sample trebuie si inspiratie.. care de data asta vine de la Whodini, 3 baieti care au scos melodia asta in 1986 pe vremea cand repu’ era mai aproape de disco si electro ca sa mearga vanzarea (rappers need money too).

Daca tot am ajuns aici sa ne adancim si mai mult in gaura de sarpe cu primele doua albume ale baietilor..

..mai ales ca am auzit ca la intoarcerea mea pe planeta niste fete organizeaza o petrecere “School of Hip Hop” care ameninta cu niste istorie rep, rau n-are cum sa fie. Si ca sa leg totul frumos la final, al doilea album incepe cu o melodie despre petrecerea de Halloween din cartier.. it ain’t all about the struggle.

Leave a reply (we review all comments)