Gradina sticlarilor @Noaptea Caselor

Noaptea Caselor @ Grădina Sticlarilor
26 Septembrie, 17:00

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 17, Grădina Sticlarilor, de pe strada Vasile Lascăr nr.36, vă aşteaptă cu un altfel de program, în cadrul Nopţii Caselor: Atelier de suflare a sticlei, Video Mapping, Expoziţii, Proiecţii şi alte activităţi socio-culturale.

Grădina Sticlarilor este o gură de aer proaspăt, în inima Bucureştiului. Casa, ascunsă idilic sub bolte de viţă de vie şi straturi de regina-nopţii şi-a deschis porţile in 2008, găzduind, la început, ateliere de pictură, sculptură, ceramică sau design de produs. Treptat, Grădina s-a transformat într-un spaţiu expoziţional în care se întâlnesc făuritorii şi devoratorii de frumos, cu scopul de a reintegra artele şi meseriile care se pierd odată cu evoluţia tehnologică, într-o simbioză perfectă între mijloacele de azi şi tehnicile de altă dată. Sub egida Recycle/Reuse/Repurpose, Grădina e împotriva consumerismului şi a curentului de mass production.

În acest context artistic s-a conturat şi o şezătoare zilnică, cu iz de ceainărie, construită din istoria locului şi a obiectelor adăpostite, uitate sau donate.

” Când pășești în grădină, așteaptă-te la o armonizare a trupului și a minții prin sinergia celor cinci simțuri și fii pregătit să fi surprins de un areal extins de activități reacreative și culturale: ateliere artistice, workshopuri practice, jam session-uri live, performance-uri de dans, improvizație sau teatru, proiecții de film, dezbateri artistice sau gathering-uri sociale.”

PROGRAM

În Grădină:

17:00 Warm-up cu ceai şi prăjituri

18:00 – 24:00 Atelier de suflare a sticlei şi o incursiune în tainele vitraliilor
Sticla este un material fascinant, aproape viu, care în spatele aparenței sale rigide și casante, ascunde o natură fluidă, sensibilă și maleabilă. Dacă sunteți curioși cum se prelucrează sticla și aveți curajul să încercați cu mâinile voastre, înscrierea se face, în prealabil, pe adresa de email dianapintilie.dp@gmail.com. Pentru a susține această activitate, recomandăm o donație de 35 de lei. Iar pentru că arta sticlei nu se rezumă doar la atât, vă pregătim o expoziție și o incursiune în tainele Vitraliilor.

21:00 – 24:00 Video Mapping : ”Nature takes over..”
Proiecţii jucăuşe în interiorul unei case arse, în care natura a răzbit cu succes şi nişte copaci au început să-şi revendice teritoriul.Performance by Aural Eye https://www.facebook.com/auraleye

În Casă:

The White Room: Expoziție „Transparența Măștii”, artist Iulia Năstase
Transparența măștii este numele expoziției care ne pune față în față cu singura mască acceptată de societate, masca pe care arta o creează. Măștile din sticlă, pe care le prezintă artista Iulia Năstase, nu denaturează valorile artei, fiindcă fac parte dintr-un proces purificator, de însuflețire a unor idei creative. Arta este liberă să creeze scenarii. În acest scenariu vă puteți lăsa măștile acasă, pentru că masca artelor nu ascunde, ci relevă actul creativ.

The Living Room: Best of TRIPOTECA
Festivalul de film și arta psihedelică Tripoteca va ajunge cu o selecție de filme internaționale gata să îți crească sufletul și să îți deschidă mintea. Până acum, festivalul a ajuns în peste 20 de orașe din 12 țări, incluzând în acest traseu pan-european și Bucureștiul. Vor fi proiectate cele mai bune piese ale ediţiilor 2012-2014 şi o expoziţie vibrantă de digital artwork.

fb event

0 Comments

Leave a reply (we review all comments)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2018 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account