White Boyz #11 – West Side Story

  • by

White Boyz (WB) @ feeder (11. Rosu, albastru si intre)

Buna seara si bine v-am gasit, ne-am intors din aventurile noastre sextraordinare sa punem reflectorul pe niste baieti care au reusit sa intoarca situatia nasoala in care traiau in avantajul lor si sa scoata ceva muzica smechera de care ne bucuram si aici pe partea globului unde lumea nu se mai impusca pe strada. Stim ca e prima zi de toamna si vrei sa mai tragi de vara cat poti si ce sound ar fi mai bun decat ce iese de pe coasta de vest unde oamenii vad iarna doar la tv. Dupa cum se stie la ei e o mica-mare problema cu gastile care vand droguri si se omoara pentru teritoriu, asa ca am ales pentru voi un baiat rosu, unul albastru si altul care si-a vazut de scoala si rep fara sa se bage la combinatii aiurea.

In 1969 doi baieti din South Central L.A. isi unesc gastile si formeaza ce se cheama acum Crips (care vine de la Cribs, nume ales ca sa reprezinte cat de tineri erau baietii), 2-3 ani mai tarziu alt baiat formeaza West Pirus ca sa se apere de Crips si asa se naste alta gasca la fel de mare si de cunoscuta in ziua de azi, Bloods. Si se cearta baietii si se bat vreo 10 ani intre ei pana vin anii ’80, ani in care explodeaza consumul de cocaina si crack, astia baieti intreprinzatori se apuca de combinatii si impart orasul ca pe o piata de desfacere, drept urmare numarul baietilor care mor impuscati creste, numarul oamenilor trimisi la puscarie creste si el, asta duce la un numar destul de mare de pusti care cresc fara tata (pentru ca celula sau sicriu) si cam asta e mediul in care se nasc si cresc protagonistii episodului de azi..

Primul pe lista si cel mai putin cunoscut este Boogie fost membru Bloods direct din Long Beach, California vine sa explice de cate lucruri s-a saturat in 25 ani de viata, melodia e de pe primul lui mixtape scos anul trecut “Thirst 48” si ca toate lucrurile pe care le share-uim noi aici rupe grav. Everyday life video and relatable raps make a dope song..

Continuam cu mai multa energie si mult mai mult rosu in single-ul de pe mixtape-ul de anul asta “The Reach” ..

Si terminam cu melodia asta care are unul din cele mai tari versuri pe 2015 “That’s my five-year-old kid; he’s still got crayons in his cupboard / Now how I’m ‘posed to tell him I got shot over a color?”.

Al doilea baiat si cel mai tanar dintre cei trei sa-l aratam cu degetul pe Vince Staples, Crip cu traditie (adica bunica-su, taica-su si maica-sa au fost si ei ’bout that life) ne povesteste cum se vede viata, cand la 21 de ani deja ai facut o nasoala de care nu poti sa vorbesti in interviuri pentru ca inseamna automat puscarie (unele fapte nu se prescriu dar e in regula Bill Cosby o sa scape de toate acuzatiile alea, pentru ca violul e nasol doar cand e proaspat, dupa ce trec 30 de ani parca nici nu s-a intamplat).

Viata de copil cand tata prepara marfa in bucatarie si maica-ta se cearta cu el si vecinii cheama politia ca e scandal si asa ajunge tac-tu la parnaie iar..

Ce videoclip manca-ti-as, daca nu te-ai simtit niciodata ca in cusca la gradina zoologica poate declanseaza bucata asta ceva in tine si-ti dai seama unde traiesti..

Si daca a fost rosu, a fost albastru, sa fie si un baiat care n-a reprezentat nici o culoare la viata lui, adica Kendrick Lamar din Compton, unul dintre cei mai puternici rapperi la ora actuala datorita versurilor, sound-ului si cantitatii de informatie transmisa. Sa incepem cu o bucata de pe “Section 80” cu care l-am descoperit pe tanar acum 4 ani cand inca se pregatea sa explodeze..

De pe primul lui album “good Kid, m.A.A.d. city” o melodie dedicata lui Sherane unul din personajele care apare pe albumul asta si pe cel de dinainte.

O data cu al doilea album “To Pimp A Butterfly” au inceput sa curga si videoclipuri mai aranjate decat ce-a scos pana acum, dintre toate cel mai smecher e clipu’ de la “Alright”. Pe langa bijuteria asta video, melodia a ajuns sa fie cantata la protestele “Black Lives Matter” cand dadeau gaborii cu gaz lacrimogen in multime, asta inseamna cel putin +100 de puncte la street cred si leadership pentru omu’ nostru.

Leave a reply (we review all comments)