Vernisaj EBienale#3: NOSTALGIA @ Victoria Art Center

EBienale #3

EBienale #3

Vernisaj EBienale#3: NOSTALGIA @ Victoria Art Center
1 – 20 Septembrie, 19:00

Tema editiei EBienale#3 este Nostalgia.

“Nostalgia” face apel la resorturile intime ale fiecarui individ pe masura ce acumuleaza experiente formatoare. Nostalgia este o stare de rememorare a unor secvente în timp, asociata, de regula, cu stari melancolice sau intens emotionale, stari provocate de amintiri încarcate de semnificatii diverse. Nostalgia este un tandem între visare si contemplare a realitatii în care ne regasim în prezent.
Studiile sociale ale ultimilor ani indica un grad ridicat de stari asociate nostalgiei care afecteaza populatia lumii la nivel global, în special pe cea urbana: teama de singuratate, de abandon, de pierdere de sine, frica de re-evaluare a unor decizii luate in trecut. Societatea contemporana se recunoaste sub incidenta acestor amenintari, indicele depresiei care se dezvolta în toate palierele sociale, fara discriminare fiind tot mai mare.

Echipa de comunicare EBienale#3 a comunicat tema unei selectii de artisti propusi de Roxana Gibescu si Ilina Schileru la inceputul anului 2015. Propunerile acceptate sunt expuse in spatiul Victoria Art Center in perioada 1-20 septembrie 2015, reunind lucrarile (instalatie video, fotografie, obiect, pictura) a 14 artisti.
Ilina Schileru, curator

Artistii EBienale#3 in spatiul Galeriei Victoria Art Center:

Claudiu COBILANSCHI (RO) & Frederic LIVER (FR)
Mircea CIUTU & A. DRAGHIA (RO)
Sorin DAVID (RO)
Florin FRATICA (RO)
Iulia GHITA (IT)
Ana-Maria HULUBAN (RO)
Bianca HATEGANU (RO)
Dimitris PALADE (RO)
Dan Raul PINTEA (RO)
Andra NEDELCU (RO)
Bogdan si Magda PELMUS (RO)

Leave a reply (we review all comments)