Been there, liked that: Lokal-ul care hrănește sufletul

Azi combatem toxinele. Pe terasă. Unde? Haideți să vedem.

Este Sâmbătă și nu vrem aglomerație. Abia ce cam ieșit din ea după un intens lunivineri… știți și voi doar. Căutăm ceva umbrit. De preferat cu natură, multă, cât mai multă.

O mare de pomi.

Să aibă curte… clar! Și să ne așezăm pe ceva într-atât de comfortabil încât să nu ne mai dorim să ne mai ridicăm de acolo. Parcă nu am vrea să mergem până în pădure pentru a găsi o astfel de oază.

Ce facem?

 

Putem desigur să rămânem în centru Bucureștiului, pe la Piața Romană, nu chiar la nr. 9, dar pe aproape. O pornim la pas lejer în jos. De la Romană înspre Dacia, lăsăm Calea Dorobanților în spate și imediat se creionează în față o stradă lungă, Mihai Eminescu îi spune. Apar pomii, e semn bun. Mai sus pe stânga e o poartă – SERVICE AUTO. Suntem pe jos noi, dar hai totuși să ne dumirim ce se întâmplă înauntru…

feeder @ lokal

aa… aici este Lokal!?

Nici nu intrăm bine și ne dăm seama că natura este la ea acasă aici. Copacii ar trebui să aibă etichete cu descrieri – arată fascinant! Am aflat că în luna Iunie magnoliile înflorite desfășoară aici o imagine de neegalat oferită omenirii de către univers.

Pe vremuri aici chiar se reparau mașini, rampele auto se pot încă vedea, bătute de timp și acoperite de pământ. Natura a preluat controlul! Îmi aduce aminte de Gleispark… unde flora a sfredelit căile ferate și a transformat un secol de întuneric, într-unul de pace și coexistență.

Pe-o parte este șezătoarea, terasa adică, o să o numim așa, sounds friendly ey?

Hai încolo, cică e și în spate loc.

Este populată de mese confecționate din paleți care au și roți! Scaunele sunt de fapt mini-canapeluțe cu niște perne mari, late și moi, care oferă senzația de cufundare! Sunt toate grupate redând Lokal-ului aspectul prietenos care îl caracterizează.

feeder @ lokal

Barul este luminișul.

feeder @ lokal

Ad-hoc croit, acesta ne întâmpină cu limonade la borcan, și câte feluri… mure, coacăze, brad, soc, afine, chiar și cătină. Recomandăm pe cele mari. Au și bere, cafea, iar pentru cei puternici – ceaiul de ghimbir! Câteva lămpi cu părul vâlvoi animă văzduhul. Seara ele ne ajută să ne croim drum către destinație.

Ridic privirea, văd casa, e din 1891 acolo, și nu pot ocoli maiestozitatea ei. Jos pălăria! Intrarea se face pe o ușă nobilă după ce s-au urcat câteva din treptele din mozaic.

feeder @ lokal

În capul treptelor sunt câteva mese pentru cei care își doresc să reflecte asupra spațiului din alt unghi de vedere.

feeder @ lokal

Interiorul este plin de poveste. Atât de cuprinzător încât poate fi redat doar într-un articol separat dedicat exclusiv acestuia. Așadar, vă invităm să ne urmăriți!

Hopa, tocmai ce a intrat un Mini de colecție! Are doi pasageri deși dimensiunile ne duc cu gândul la mașinile de jucărie. Apropo, Lokal are o parcare, chiar înauntru, de partea cealaltă a șezătorii.

Am ales să îi numim Lokal-nici pe cei ce ne poartă grija la Lokal. Aproape zici că s-au născut toți aici, atât de bine se integrează. Mereu plini de zâmbet și foarte activi pe facebook, aceștia nu lasă să le scape nimic.

© Lokal

Și apropo de toxine, proprietățile curatoare ale cătinei ne vor ajuta cu siguranță să mai eliminăm din ele. Trageți bine aer în piept cât sunteți la Lokal, și dacă aveți poftă luați și un pom în brațe, cică ajută la purificarea sufletului!

© Lokal

Mini-interviu cu Lokal-nicii

Feeder: Povestiți-ne puțin despre terasă, cum a luat ea forma actuală și cum se întreține o astfel de bijuterie a naturii?

 

Lokal-nicii : Curtea este un paradis verde la care și-au adus contribuția cei care au construit casa in 1891 și care au plantat castani.

Ulterior, în anii 70, noii proprietari, buni cunoscatori ai plantelor, au îmbogățit spațiul cu un nuc extraordinar, magnolie albă, cireș amar, corcoduș rosu, brazi și trandafiri.

Contribuția noastră cea mai importantă a fost că nu am intervenit deloc în a schimba natura, a o îmbrăca în diverse forme si lumini.

© Lokal

F: Inspirația din spatele barului, de unde vine? Care este povestea lui?

L: Inspiratia din spatele barului vine de la niște oameni care nu au mai avut de-a face cu cârciumăria 🙂

feeder @ lokal

Acum, la un an de la deschidere, și la succesul pe care îl are acest loc, vă pot spune că ăsta a fost atuul nostru, lipsa de experiență care în afaceri înseamnă sinceritate. De aici, un produs autentic.

feeder @ lokal

F: Pe cât de mult ne-am dori câteodată să înghețăm timpul, acesta nu face decât să ne scape printre degete și să își vadă de drum. În ce direcție merge Lokal, ce ne pregătește pentru sezonul de toamnă? Ceva evenimente?

L: Spre toamnă vrem să încercăm să-i aducem  pe toți oamenii de pe terasă in interiorul casei, loc care recent s-a folosit ca decor pentru un film mare, casa permite modificări permanente.

before and after .. ?

Haideți să vedem despre ce evenimente este vorba?

Electronic Beats

Electric Brother va concerta în luna Octombrie la Lokal. Ne face încălzirea pentru Electronic Beats.

Ce-a mai fost până acum?

feeder @ lokal

Garage SALE

Are loc o dată pe lună, de obicei sâmbăta. Articolele vestimentare au cucerit curtea Lokal-ului încă de la orele 10 ale dimineții, iar trocurile au ținut până pe-nserat.

Ați fost și deja vă e dor sau, poate nu ați fost și vreți să aflați ce s-a întâmplat? Să citim… experiența pe care a trăit-o Monica la Garage SALE.

feeder @ lokal

Măi o vorbă, mai o bere, poate o țoală.

feeder @ lokal

„Oameni și lucruri. Lucruri și oameni” bine zis, ne băgăm și data viitoare, voi?

feeder @ lokal

NextFilm

© Lokal

Kinderville – proiect inițiat cu scopul de a ajuta copiii de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București să înțeleagă mai bine volumele orașului.

© Lokal

Lansarea Cărții RO-KIT

specificul unei țări prezentat prin mijloace minime de exprimare

Been there, liked that [BTLD] este o rubrică feeder.ro despre locuri interesante, majoritatea din București.

Leave a reply (we review all comments)