feeder insider w/ Atjazz [ro]

feeder insider series

feeder insider w/ atjazz

[en]

feeder insider w/ Atjazz [ro]

Martin Iveson este Atjazz, DJ, producător și compozitor din Anglia cunoscut în industria jocurilor video pentru coloanele sale sonore și iubit pentru seturile lui înduioșătoare, alături de remixuri și producții. Muzica sa se întinde de la house la deep house, hip-hop și nu Jazz, genuri pe care le îmbrățișează prin label-ul său,  Atjazz Record Company. Recenta vizită la București a acestuia a fost semnalul perfect pentru a începe o conversație.

Hello, Martin!

2015 va aduce… 1 album nou, 1 album vechi și cam 30 de release-uri de la ambele label-uri ale mele.
Îți trebuie suflet pentru … a fi sincer cu tine însuți și a realiza când muzica este bună și când nu, doar sufletul îți va răspunde, iar faptul că îl asculți sau nu este ceea ce te face sentimental.
Mă găsesc într-un … tumult mai mereu! Lol.
Timpul poate fi … rar!
Cele trei instrumente preferate sunt … Fender Rhodes, ARP 2600, Korg Mono/Poly.

Feeder: Ne bucurăm că-ți vom asculta muzica însuflețită la COLOR @ Casa Presei Libere. Este prima ta vizită la București?

Atjazz: Da, și sunt foarte entuziasmat să ajung în oraș. Am ceva timp să citesc despre el în timpul călătoriei și încă o zi întreagă pentru a absorbi din cultura sa.

F: Selecția ta de pe Traxxsource, AtjazzJanuary 2015 – In at the deep end!, este o călătorie muzicală incredibil de profundă, ce încălzește inimi. Unde ne vei mai duce anul acesta?

A: Simt că muzica are nevoie de oameni ca mine pentru a menține adevăratul deep house în viață, dar care totuși depășesc mereu frontiere și duc totul mai departe, eu țin să fiu în continuare în fruntea mulțimii și sper că aceasta mă va urma în luptă.

[…] beat-uri picante cu sunete ample și calde oferă tuturor ceva în care să se poată afunda […]

F: Cariera ta muzicală este cu adevărat impresionantă; ai compus coloane sonore pentru jocuri pe calculator renumite, dar îți place și să produci, remixezi și să pui muzică. Suntem curioși, ce crezi că îi face pe oameni să danseze?

A: Pot să-ți spun că atât bărbații, cât și femeile sunt atrași de contrastul din muzică, deși beat-urile picante cu sunete ample și calde oferă tuturor ceva în care să se poată afunda, echilibrul e vital, atât timp cât nu ești un techno-freakazoid pe droguri.

F: Care este procesul creativ din spatele unei piese? Cum începi atunci când nu este sunet?

A: Mă joc cu Rhodes-ul sau fac sunete cu sintetizatoarele, iar dacă am chef dau drumul la un kick drum… În general îmi vin ideile rapid și mă las purtat de val.

F: Cunoști ceva artiști români? Îți cunosc sentimentele vizavi de procesul de remixare, astfel încât cred că vizita ta aici poate avea rezultate interesante. Ce părere ai?

A: Nu sunt sigur și nu prea sunt familiarizat cu mulți artiști români, însă știu de NTFO, de Dirty Culture care a venit cu un release incredibil (Workshop Delay) și de tONKPROJECT, este un loc pe care nu am avut șansa să îl descopăr până acum așadar orice descopăr sau aud îmi va plăcea cu siguranță, din moment ce totul este nou pentru mine și aștept cu nerăbdare lecțiile pe care le am de învățat. Astept cu nerăbdare și mâncarea! Yum yum.

În general îmi vin ideile rapid și mă las purtat de val.

F: Ne-ar plăcea să includem setul tău din București în feeder sound, săptămânalul nostru muzical, e o idee bună?

A: LOL… Oh da, sunt sigur că putem să o facem, doar de data asta!! #mulțumesc x

 

Mulțumim pentru acestă discuție! Pe curând! 100%

<3

insider-signature-1

Photos © Dennis Konijnenburg
interview powered by The Oven
Translation Alexandru Bogdan

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

feeder insider series

1 thought on “feeder insider w/ Atjazz [ro]”

  1. Pingback: feeder insider w/ Atjazz [en] | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)