Seara de film 06: Pulp Fiction @ Grădina Floreasca

Pulp Fiction @ Grădina Floreasca

Seara de film 06: Pulp Fiction @ Grădina Floreasca
18 August, 21:30

Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor. Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.

Pulp Fiction reprezintă o combinație de povești aparent fără sens, dar care țin spectatorul cu sufletul la gură până la finalul filmului. Structura ingenioasă, dialogurile personajelor dau o notă inteligentă și amuzantă acestui film care nu reflectă neapărat realitatea vieții, ci aluzii la alte filme și seriale TV, subiecte diverse și controversate care par nefirești și totodata pline de înțeles.

SINOPSIS
Comedie neagră, construită eliptic, nonlinear, pe câteva poveşti principale, ale căror personaje interacţioneaza sub o formă sau alta. Doi găinari care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru şeful lor, care are o înţelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respectă. Există, desigur, o seamă de poveşti “secundare”, care le susţin şi le întregesc pe cele principale, într-o perfectă sferă “tarantinească”.
(sursa: cinemagia.ro)
PREMII
Premii Oscar 1995, Cel mai bun scenariu original – Roger Avary, Quentin Tarantino
Premii Globul de Aur 1995, Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu – Quentin Tarantino
Premii Cannes 1994, Palme d’Or – Quentin Tarantino
Regia: Quentin Tarantino
Scenariu: Quentin Tarantino

Distribuţia: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Maria de Medeiros, Ving Rhames, Eric Stoltz, Rosanna Arquette, Christopher Walken, Bruce Willis
Producție: 1994, Miramax Films, SUA
Genul: comedie, dramă, thriller
Durata: 154 minute

Leave a reply (we review all comments)