feeder insider w/ Primărie [ro]

feeder insider w/ Primărie
feeder insider w/ Primărie

[Read in EN]

Citește interviul extins feeder insider cu Primărie

There’s no way to say Tzinah Records without immediately spelling out Primărie‘s name – and then instantly remembering one of his dance fever-inducing sets. Relentlessly promoting local talent, Dan Primaru didn’t stop at setting up a label and started his own agency, aptly named Tzinah Family. We sat down with this fun-loving one-man show and talked at length about his musical voyage, future plans for the Tzinah universe and what it is about a party that truly makes him tick.

keywords: smart, connected, web, electronica, international, Tzinah

Când călătoresc îmi place să… citesc
Găsesc liniștea în… muzică
Cel mai bine mă simt la… pupitru
Amsterdam-ul înseamnă pentru mine… funny freedom
Când eram mic visam să devin…”bussines man”
Mâncarea preferată este… pepene verde 🙂
A doua casă este… Berlin
Un loc special în Cluj… LaGazette
Litoralul românesc are nevoie de… cultură underground
Vara asta am descoperit 3 artiști pe care nu mi-i pot scoate din cap, ei sunt…Libe, Costin Rp, Loxique

Primărie 1

Alexandru Bogdan: Hello, Dan! Anul 2015 a fost unul plin pentru tine. Multe evenimente, La Gazette în Cluj Napoca alături de Saboar, Martie la Eden cu Faster și Jozhy K, mai multă muzică la Teatrul Clasic din Arad în cadrul concept party-ului ABC. Contopirea primăverii și a verii a fost sărbătorită cu Florar, alături de Ali Nasser [E VOIE] și Dannilov în incinta Shelter. Ție cum ți s-a părut anul acesta și care dintre evenimente ți-a lăsat un gust aparte și de ce? Cum este publicul și atmosfera din Cluj, față de București?

Primărie: Salutări Feeder team. Da, anul acesta am avut parte de multă activitate și din ce în ce mai multe evenimente reușite. Am început anul frumos, ‘acasă’ la revelionul din LaGazette, apoi, de-a lungul primelor luni am avut parte de evenimente drăguțe, atât în țară, Trippin Cafe, 180 Târgu-Mureș, cât și în Brussels, Berlin și Austria. Pot să spun cu mâna pe inimă că cele mai drăguțe au fost #TzinahShowcase-urile din Cluj, aici am găsit cei mai potriviți oameni pentru muzică noastră și mă bucur foarte mult.

Că veni vorba, din punctul meu de vedere, atmosfera de la Cluj este mult mai călduroasa și relaxată, iar aici am intâlnit doar oameni frumoși. Cred că aceste două lucruri sunt aspecte foarte importante pentru un DJ.

A.B.: Multe petreceri și în străinătate anul acesta, precum cea din Mai de la One One (Riga, Latvia) împreună cu Adrianho, Showcase-ul Tzinah Records la Jate Klub (Ungaria) în luna Aprilie tot a acestui an; în Germania – serii de petreceri, cum ar fi la Chalet Berlin, iar de curând te-ai întors de la Vision Room, Belgia. Unde îți dorești să mai revii și ce teritorii noi ai vrea să explorezi?

Primărie: Desigur, am mai fost anul acesta și în Londra, unde pot să spun că am rămas plăcut impresionat de faptul că oamenii digerau foarte bine muzica românească și am putut astfel să îmi exprim spiritul autentic. Mă bucur foarte mult că voi reveni acolo pe 25 Iulie. La VisionRoom, în Belgia m-am bucurat de o energie aparte și sper să mă intorc acolo curând. Vara aceasta mi-ar face maaare plăcere să revin și la Underground, Ibiza, iar pentru viitorul apropiat, America de Sud este o tentatie aparte.

Dan Primaru

A.B.: În ultimii 8 ani te-ai dedicat exclusiv muzicii, ești full-time DJ, label owner și producător. Care sunt momentele-reper din activitatea ta și ce ai aflat cu ajutorul lor?

Primărie: Un lucru vă pot spune sigur, nu există zi fără muzică nouă. Nu e un lucru după care alerg, dar cred că e foarte important, pentru mine cel putin, să fiu la curent cu producătorii noi, cu ideile și conceptele lor. Desigur, contează foarte mult să mergi să îți asculți Dj-ul preferat, să vezi cum decurg lucrurile pe la alte petreceri, să înveți și de ce nu, să te inspiri.

De multe ori, o pauză de câteva zile este binevenită pentru a te reculege. Toate aceste lucruri te ajută și îți dau putere să mergi mai departe și să avansezi.

Primărie 2

A.B.: Tzinah Records înglobează multe nume și naționalități diferite, spune-ne cum reușiți să „keep connected”, să vă sincronizați și cum asigurați fluiditatea procesului de creație?

Primărie: De toate aceste lucruri mă ocup eu, ca A&R și manager, normal, e nevoie de implicare și mult timp, dar lucrând cu oameni potriviți și dedicați, totul merge ca pe roate :). În momentul de față, avem peste 130 de artiști, email-ul este foarte activ, dar suntem conectați și pe Facebook.

A.B.: Cei de la Whatpeopleplay au publicat un review demn de toată lauda pentru release-ul TZH060 „Collectzinah” lansat la începutul lunii iunie. Tzinah Records crește prin noi membri, artiști talentați cum sunt Plusculaar, Loxique, Octave, Cheise, Grooverique, Zahir (DE) sau Herck. Spune-ne ce se mai pregătește pentru vara asta, EP-uri, compilații, evenimente de lansare? Ai vrea să ne povestești despre următorul release pe vinil, VA – Tzinah on Black 002?

Primărie: Ne bucurăm foarte mult de review-ul Whatpeoplesay, sperăm la cât mai multe de genul. Avem multe EP-uri în lucru, atât cu artiștii enumerati mai sus, dar nu numai, pregătim materiale noi de la Herck, Costin Rp, Alex Kravitz, Mihai Pol, Andru, Andu Simion… uh, avem de munca :). Întotdeauna, la fiecare 5 release-uri lansăm un VA cu artiști noi ce vor să se afirme, iar anul acesta pregătim și unul cu artiști consacrați, dar totul rămâne o surpriză deocamdată. Cât despre vinil, acolo am hotărât să lansăm tot VA-uri pentru a ne putea concentra cât mai mult pe muzică și nu pe artist, acesta  fiind conceptul pentru ‘Tzinah on Black’. TZHBK002 conține piese de la Silat Beksi, Dani Casarano și Derek. Evenimente de lansare nu cred că facem până nu scoatem vreun album, dar fiți cu ochii pe #TzinahShowcase 🙂

Primărie 3

A.B.: Atât pagina ta de artist, cât și site-ul labelului Tzinah Records sunt constant updatate cu informații actuale – cât de mult contează comunicarea online în acest moment?

Primărie: Dacă aș fi clubber în anul 2015, aș vrea să fiu la curent cu tot ce ține de muzică (artiști, petreceri, locații, timetable, release-uri, etc.). Și pot spune că în prezent,  acest lucru este foarte important pentru un DJ, cel putin, pentru unul care vrea să fie conectat în permanență cu fanii și să-i țină aproape.

A.B.: Vara asta se joacă tare în Transilvania. Nici nu o să ne dezmeticim bine după șocurile intens resimțite ale festivalului Electric Castle, că ne vei lua în primire pentru afterparty-ul din 27 Iunie. În Iulie te ascultăm la SunSpot, iar în August la In Transylvania 2015. Am notat tot?

Primărie: Da, bine punctat, sunt trei festivaluri foarte importante de care ne vom bucura în această vară în Transilvania! Între timp, voi mai avea evenimente la LaGazette în Cluj-Napoca, la Bar512 în Londra, vom avea #TzinahShowcase în Basel, Switzerland și voi mixa pentru prima dată la Budapesta pentru Contra Mundum. Mai sunt și alte evenimente TBC, dar după cum ai spus, paginile noastre sunt updatate zilnic, așa că vă invit să le urmăriti.

A.B.: Cum ar arată evenimentul perfect din perspectiva ta?

Primărie: Bună întrebare 🙂 Aș putea să vorbesc mult pe acestă temă, dar am sa fiu scurt și am să-mi spun punctul meu de vedere. Un party reușit începe cu un dinner între promoteri, pentru a ne cunoaste și a deveni cât mai familiari, după care puțină socializare în club pentru a cunoaște cât mai bine petrecerea în sine și tipul de oameni, și apoi … ‘let’s play some music’. Nu am terminat… vreau să amintesc cât de bine ar fi dacă am mixa de fiecare dată cel puțin trei ore? Nu?! 🙂

Iar pentru ca un party să fie perfect trebuie urmat de un afterparty special, deoarece afterparty-ul este locul unde, eu, mă pot exprima cel mai bine.

Primărie 4

A.B.: Ai vreo preferință cu privire la starea în care te afli sau pur și simplu intri în procesul de producție, indiferent dacă ești melancolic sau exuberant? Am putea vorbi puțin despre studio? Ce echipament simți că redă cel mai bine ceea ce tu cauți în sound?

Primărie: Atunci când produc muzică îmi place să fiu lipsit de griji. Imi place muzica veselă, iar ca să fac astfel de muzică am nevoie de o anumită stare de spirit. Referitor la studio nu vreau să intru în detalii acum, dar ceea ce pot spune e că Ableton Live e bun la toate.

A.B.: Anul acesta, feeder împlinește 11 ani de activitate online. Când și de ce ai intrat pentru prima dată pe site?

Primărie: Nici nu mai știu exact, era oricum acum mulți ani când încercam să imi promovez primele party-uri. Multe s-au schimbat de atunci și mă bucur că, acum, în 2015 sunteți parteneri media pentru Tzinah Records. La cât mai multe și cât mai frumoase pe viitor!

Primărie 5

Ne-a făcut plăcere!

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Photo VJ VLC

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
feeder insider series

Leave a reply (we review all comments)