feeder live w/ Fierbințeanu

feeder live with Fierbințeanu

feeder live w/ Fierbințeanu

În așteptarea evenimentului FierbințeanuAs Long As We Dance” Live­Set @ SubSol Bar, la care sunteți invitați să zâmbiți și să dansați,  am pregătit pentru voi un mic previrew, compus din două piese înregistrate anul trecut.

Prima piesă din playlist, Seven years of Madness, este extrasă de pe albumul The Beauty Of Music, lansat independent, iar ea ne plasează  într-un univers alternativ, psihedelic cu influențe de rock îmbinate cu synth-pop.
Unaware completează albumul Masive Exposure, lansat în 2014 la Local Records. Experiment muzical, compus din secvențe și schițe sonore.

Nu cred în mixtape-urile pe care le fac cântăreții moderni pentru promovarea concertelor. Majoritatea aleg niste piese obscure, ale unor artiști obscuri, de la case de discuri obscure, pentru ascultători obscuri. Cântărețul se dă ascultător de muzica de nișă, vrând să demonstreze că este mare cunoscător, dar în cele mai multe dintre cazuri melodiile propuse sunt absolut oribile. Din acest motiv, nimeni nu ascultă aceste mixtape-uri.

În aceste condiții, m-am decis să renunț la falsa modestie și să abordez ceea ce în limbajul de specialitate se numește shameless self promotion. Așadar, propun ceva care poate fi cel puțin ilustrativ pentru live-set-ul Fierbinteanu de vineri de la SubSOL: două înregistrări live de la SubSOL cu Fierbinteanu, făcute în 2014. – Gabriela Fierbințeanu

Fierbințeanu este un duo electro/experimental pop din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelic, noise, ambiental și colaj de sunete.

În 2012, Gabriela și Cristian Fierbințeanu au câștigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, iar în 2013 au cântat la Konzerthaus Berlin. Trupa a lansat independent un maxi­single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu­CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat în 2013 la Local Records.

La sfârșitul lunii noiembrie 2014, Fierbințeanu au lansat albumul Massive Exposure, un extended LP cu 36 de melodii, printre care și deja cunoscutele I Want To Reach The Stars With You și Yvelines. La realizarea Massive Exposure au avut contribuții Alex Bălă (clape, tobe), Bogdan Stamatin (chitară, clape), Claudiu Ilariean (computer, chitară), Preda Ioan (chitară), Dan Michiu Dinescu (chitară, efecte), Cătălin Lungu (trompetă), Paolo Profeti (saxofon). Massive Exposure poate fi ascultat și cumpărat, digital sau în format CD, pe pagina de Bandcamp a formației.

Fierbințeanu: soundcloud // facebook
feeder sound: soundcloud // feeder.ro

1 thought on “feeder live w/ Fierbințeanu”

  1. Pingback: feeder sound exclusive premiere: Fierbințeanu - Humanity 90% •

Leave a reply (we review all comments)