From Midnight to Sunrise – The Dream Diggers meets Basska @ Colectiv

From Midnight to Sunrise – The Dream Diggers meets Basska @ Colectiv
27 Februarie, 22:00

From Midnight to Sunrise” este un concept audio vizual eclectic pe scena muzicală din România. Propus de trupele The Dream Diggers și Basska, proiectul anunță ce se va întâmpla pe 27 februarie, pe scena clubului COLECTIV din Bucureşti, unde, timp de două ore și jumătate în care care muzica nu se va opri, cele două trupe vor prezenta un spectacol atmosferic, puternic vizual, pe ritmuri de trip hop, bass music și ska.

The Dream Diggers îşi vor întâmpina publicul începând cu ora 00.00, după un warm up cu Serious Dub și Fane. Mergând într-o explorare a frecvențelor joase ale sunetului, trupa va trece prin stiluri precum bass music, experimental și drum and bass alături de invitați precum Mihnea Blidariu (Luna Amară), Kluster (Shadowbox), Jay, Vapor (Basska), Aca Vivaca și Awen. După o oră, rând pe rând, vor urca pe scenă membrii trupei Basska pentru a cânta împreună cu The Dream Diggers. Acest bridge pregăteşte momentul culminant pentru setul gândit de trupa Basska, cu un setlist construit în jurul genurilor reggae, ska și drum and bass. Cu doi vocaliști, trupa va menține pe durata întregului show un tempo ridicat astfel încât proiectul să conducă gradual publicul spre răsărit, când afterparty-ul va fi luat în primire de Serious Dub.

”From Midnight to Sunrise” înseamnă două albume, două trupe, zece muzicieni și un artist vizual care propun o alternativă conceptuală unei seri obişnuite de club. Cele două trupe vor cânta împreună oferind publicului un show audiovizual de proporţii, conceput în baza unei scenografii care îmbracă întreg contextul creativ al artiştilor. Turneul omonim ocazionează lansarea primelor materiale discografice ale trupelor: albumul The Dream Diggers ”Fear is a lie” și EP-ul trupei Basska ”Revolution”.

fb event

BASSKA
Încă de la primul concert Basska, majoritatea publicului i-a încadrat într-unul sau alt gen muzical. Dub, reggae sau urban au fost doar cateva din stilurile ce au fost atribuite muzicii lor. După ultimul an de concerte și repetiții Basska înseamnă toate aceste genuri, și chiar unele care nu au fost menționate. Ei preferă totuși să denumească acest stil ”music with soul”. Din sala de repetiții până pe scenă sau în studio, constanta acestui grup de artiști rămâne ”sufletul”, in timp ce infuzia de influente muzicale continua sa se faca simtita cu fiecare piesa.
http://www.basska.ro/

https://www.facebook.com/BasskaOfficial

THE DREAM DIGGERS
The Dream Diggers este un proiect muzical compus din LowFreq, Inward String și Melak Cristian (Ciubi) – percuții. Trupa are un sunet născut din joncțiunea unor stiluri precum electronică, industrial și dub. Muzica băieților este la limita dintre un întuneric profund și o prima licărire a zorilor, un amestec de speranță și disperare. Ascultați și veți înțelege.
http://www.thedreamdiggers.ro/

https://www.facebook.com/thedreamdiggers

SERIOUS DUB
Serious Dub coagulează pasiunea şi drive-ul unui grup de promoteri ai muzicii dub reggae. A luat naștere în a doua jumătate a anului 2011, iar în 2012 a fost co-organizator al Subsonic Festival 2012 – Păulești, pentru care a propus majoritatea numelor din line-up-ul scenei soundsystem. În prezent găzduiesc seria de petreceri Serious Bass Night în București.

Din implicarea în scena dub au apărut și producțiile muzicale Serious Dub, care pe scenă oferă un set evolutiv de la reggae la steppa în stil soundsystem, împachetat cu dubplate-uri, promovând exclusivitatea muzicii, transmisă printr-un mesaj puternic şi proactiv.
Facebook.com/seriousdub
Soundcloud.com/seriousdub
Youtube.com/seriousdubmusic

FANE
Fane este fondatorul ”Nu Doar Bas”, un proiect gândit ca o platformă de informare, dar şi o comunitate a tinerilor producători din zona drum and bass şi dubstep.
La sfârşitul lui 2012, alături de echipa ”Nu Doar Bas”, a lansat compilaţia gratuită ”Nu Doar Bas Volume I”, care a devenit o tradiţie anuală şi a marcat debutul său ca producător. De atunci producţiile sale au putut fi ascultate la posturi de radio ca Bassdrive, Rude FM, Sub FM sau Radio Guerrilla, iar în vara lui 2013 a lansat primul său EP.
https://soundcloud.com/fane­ro
https://www.facebook.com/fanednb

Leave a reply (we review all comments)