Program 15-21 decembrie @ În Culise

  • by

Program 15-21 decembrie @ În Culise
15-21 decembrie

Luni, 15 Decembrie
Ora 20:00
AUDIȚIA – spectacol caritabil
Donație recomandată: 5 lei
Un spectacol de teatru contemporan clasic, care abordează o temă actuală: munca în străinătate. Odată scăpați de sub dominția regimului totalitar oamenii privesc plini de iluzie și speranță către străinătate. Orbiți de acest miraj, ajung să cadă în plasa degradării, iar toate situațiile sunt prezentate într-un spirit critic, dar plin de amuzament. Un spectacol realizat exclusiv cu studenti ai Teen Media Academy

Marți, 16 Decembrie
Ora 20:00
MONOLOAGELE VAGINULUI – spectacol invitat
Dupa: Eve Ensler
Cu: Diana Giubernea
Regia Mona Gavrilaş
Durata: 1h
Preţ bilet: 30 lei

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

Vineri, 19 Decembrie
Ora 19:00
COMMON LIVES sau AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CU TOȚI OAMENII OBIȘNUIȚI – comedia relațiilor
De Theo Herghelegiu
Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru
Regia Cristian Bajora
Video: Alexandru Minculescu
Tehnic: Bogdan Ionescu
Durata: 1h
Preț bilet: 30 lei
”Poți spune ușor că universul n are nici un rost. Nimeni nu se va supăra. — Dar afirmă același lucru despre un individ oarecare; el va protesta și va lua chiar măsuri spre a te sancționa.
Așa suntem cu toții: ne scoatem din cauză cînd e vorba de un principiu general și nu ne e rușine să ne izolăm într o excepție.” (Emil Cioran – Amurgul Gândurilor)
Viețile oamenilor sunt atât de similare și ei nici măcar nu-și dau seama. Toți se cred speciali, simt că există o sclipire undeva în interior și la final își dau seama că totul, dar totul este în zadar. Bei în exces, mănânci mai mult decât ai nevoie, schimbi bărbații și femeile din viața ta precum îți schimbi zilnic tricoul, dansezi, te droghezi.. sau din contră, te abții de la excese și mănânci numai rădăcini, te culci înainte de ora 22 și mereu cu aceeași persoană și gata! ”Ești special”. Dar la final.. nu te deosebești cu nimic de ceilalți. Te naști, te consumi, îmbătrânești și faci riduri, la fel ca restul, pentru ca mai apoi să rămâi singur, exact cum te-ai născut.
O tragicomedie care reușește să stârnească în tine dorința de a te cunoaște mai bine și de a găsi acel sens al vieții de mult timp căutat. Vei râde, chiar dacă amar, și te vei regăsi în neliniștile și absurdul personajelor. Dar așa e viața, absurdă. Și banală.

Sâmbătă, 20 Decembrie
Ora 18:30
PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ – comedia relațiilor
De Teodor Mazilu
Cu Alex Vlad, Ioana Chelmuș, Ștefan Nistor, Alina Petrică, Paul Alexandru
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h
Preț bilet: 30 lei

O comedie despre traiectoria pe care o urmează viața de cuplu, o imagine-metafora pentru o societate dezumanizată în care până și viața de familie se vinde și se cumpără cu o nonșalanță uimitoare.
Căutarea fericirii nu se sfârșește după căsătorie. O femeie care nu lucrează nu va fi niciodată prea încântată de faptul că soțul său își iubește meseria pe care o practică cu plăcere și uită că are acasă o prințesă de întreținut. Un bărbat arivist nu va fi niciodată prea încântat că soția sa îi oferă foarte multă iubire.. și cam atât. Și-atunci se produce ruptura în cele două cupluri din poveste – Gogu o părăsește pe Clementina pentru Ortansa, Ortansa îl părăsește pe Emilian pentru Gogu și cei doi se unesc sub semnul banului. Dar nu trăiesc fericiți până la adânci bătrăneți. Pentru că uneori fericirea nu înseamnă nici bani, nici iubire…

Duminică, 21 Decembrie
Ora 20:00
TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX – comedie amăruie
Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul
Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h40
Preț bilet: 30 lei

O experiență marca În Culise, un spectacol despre tine, despre noi, despre viață, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s și hamburgeri, despre pistoale și clovni.

Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe și preconcepții, dar, așa cum spune actorul Ionuț Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puțin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt.
O tragicomedie – pentru că vei râde (chiar dacă amar) Trei Piese Scurte Fără Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări și gânduri unice – va problematiza și va explica, va da răspunsuri și va întreba – un produs cultural de certă valoare.

Leave a reply (we review all comments)