Simon Baker, Johnny D, Pagal @ Studio Martin

Simon Baker, Johnny D, Pagal @ Studio Martin
13 decembrie, 23:00

Simon Baker

“A true future British electronic pioneer in the making, and outstanding DJ to boot”, așa l-au descris cei de la Resident Advisor pe Simon Baker.

Cu release-uri la label-uri de renume precum Rekids, Leftroom, Get Physcial, Cocoon, Fina, 8bit, Crosstown Rebels și mai nou la Last Night on Earth, cel al lui Sasha, Simon a dovedit că merită din plin poziția pe care o ocupă în muzica electronică. După toate acestea, a urmat lansarea propriului label, NoFitState deținut împreună cu prietenul său, Geddes. 2007 a fost anul în care și-a lansat marele succes numit “Plastik”, despre care cei de la Resident Advisor au spus că este una dintre cele mai bune piese ale anului. Inițial piesa a fost lansată la Infant Records (deținut de Baker), label care deși acum nu mai este activ, la vremea lui a fost unul respectabil și la care au fost lansate piese ale unor artiști precum Burnski, Anthony Collins și Paul Woolford. Ulterior, “Plastik” a fost preluată de Playhouse pentru o relansare. EP-ul “Lip Trick”, remixuri pentru Crazy P și Simian Mobile Disco, colaborările cu Jamie Jomes, l-au ajutat pe Simon în a-și clădi o reputație de neclintitit ca și producător.

Panorama Bar, Fabric, Watergate, BPM Festival in Playa del Carmen, LA Standard Hotel Rooftop, Electric Pickle Miami, Piknic Electronik Festival in Montreal sunt doar câteva dintre locurile pe care Simon le-a încântat cu muzica sa.

Johnny D – official

Încă de la o vârstă fragedă, Johnny D. a devenit familiarizat cu o multitudine de stiluri muzicale: hip-hop, funk și soul. Primele sale seturi au avut loc la evenimente modeste de breakbeat și în scurt timp Johhny s-a transformat într-un artist versatil. În 1999, grație interesului comun pentru hip-hop, Johnny îl întâlnește pe Ray Okpara. Ceva mai tarziu, cei doi organizează petrecerile house Rajo-Music împreună cu Nick Curly și pun muzica la Loft Club în Ludwigshafen. Influentat de minimal elecronic music, stilul său a continuat să se dezvolte, deteminându-l să se apuce de producție. Adaptabilitatea sa muzicală face ca definirea stilului său să fie una foarte grea, însă putem atribui muzicii sale și selecției lui de viniluri o descriere între deep-house, minimal și techno. Primele release-uri, Manipulation și Gualia au avut loc la Oslo rec., label-ul prietenilor săi Federico Molinari și Nekes.

Entrance: 20 RON înainte de 01:00 / 30 RON după 01:00

Warm-up: Pagal

fb event

1 thought on “Simon Baker, Johnny D, Pagal @ Studio Martin”

  1. Pingback: Golden Ticket W37 – câștigători | Feeder

Leave a reply (we review all comments)