Noaptea Culturală Japoneză @ Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

  • by

Noaptea Culturală Japoneză @ Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
12 decembrie, 20:30

Lumea magică a Japoniei sub clar de lună

Ți-ai dori să evadezi din rutina obișnuită de vineri seara? Ai vrea să călătorești și să descoperi lucruri noi și interesante? ASLS are soluția pentru tine!

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine găzduiește o nouă noapte culturală care te va purta pe meleagurile Japoniei. Află totul despre istoria, obiceiurile și limba Ţării Soarelui Răsare. Pentru a-ți satisface setea de cunoaștere, dar și curiozitatea, noi ți-am pregătit multe momente speciale.
Noaptea Culturală Japoneză va debuta cu o piesă de teatru, care îţi va deschide porţile către lumea plină de mistere a Japoniei. Dincolo de acele porţi, te invităm să înveţi dansurile tradiţionale ale Japoniei şi, de asemenea, tainele artelor marţiale.

Acum că ai învăţat paşii, este timpul pentru recreere. Poţi lua parte la ceremonia ceaiului sau să te refugiezi în Maid-Café, unde poţi lua o gustare sau o băutură caldă. După, te așteptăm la diverse activităţi, precum atelierul de caligrafie japoneză (Shodo), atelierul de sushi, origami, karaoke, proiecţii de anime şi concerte. Dacă eşti curios să știi cum e să fii student în Japonia, poţi să afli chiar din prezentările celor care au avut această experiență, ei sunt mai mult decât bucuroşi să-şi împărtăşească impresiile despre timpul lor petrecut acolo.

Se ştie că Japonia este și tărâmul legendelor şi miturilor de groază, aşa că te invităm să le descoperi în tunelul groazei (Obakeyashiki). Sau, dacă eşti pasionat de cărţi, atunci ia parte la dezbaterea pe literatură, în cadrul căreia ne vom întreba de ce merită să citim în ziua de azi. În plus, te aşteptăm la standurile noastre de desene şi caricaturi chibi pentru a avea un suvenir care să îţi amintească cu drag de această seară.

De asemenea, îl vom avea invitat pe atașatul cultural, domnul Takamatsu Nobumitsu, care va ține o prelegere pe tema “Tokyo – vă așteptăm la Jocurile Olimpice din 2020”.

Deja ţi-am captat atenţia? Vino vineri, 12 decembrie, de la ora 20.30, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din strada Pitar Moş, nr.7-13, la cea de-a IV-a ediţie a Nopţii Culturale Japoneze.

Te aşteptăm să iei parte la o noapte de neuitat!

Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor de la Limbi şi Literaturi Străine, în parteneriat cu Secția de Japoneză şi Ambasada Japoniei.

fb event

Leave a reply (we review all comments)