Năluci @ Go Art Projects

  • by

Năluci @ Go Art Projects
10 decembrie, 19:30

Curatori: Alina Bucur si Mihai Alexandru Plesu
Vernisaj / Opening: 10.12.2014, ora 19h30
GO ART PROJECTS
Strada Uranus, nr.98

Nascut in 4 decembrie 1982 la Gaesti in judetul Dambovita, Dragos Bojin este licentiat si absolvent al programului de master al sectiei de pictura a UNARTE (clasa Cezar Atodiresei, asistent Alexandru Radvan).

Isi prezinta pentru prima data lucrarile in 2012 la Expozitia de licenta organizata de UNArte Bucuresti in Sala Brancusi si dezvolta ulterior alaturi de Mircea Dragomirescu si Andrei Tudoran proiectul Hap.. dupa dulap, proiect ajuns deja la cea de-a treia editie.

In cadrul evenimentului Noaptea Galeriilor 2014, Bojin se dezvaluie cu succes in compania sculptorului Aurel Vlad la Oxigen#5 si dovedeste ca are multe resurse neexploatate. Tot anul acesta, in luna aprilie, expune la OrigameStudio alaturi de prietenii sai la cea de-a treia manifestare Hap… dupa dulap. Expozitia Matamorfoze este un succes oferindu-i artistului sansa primei expozitii personale in Bucuresti, la Galeria ArtXpert si apartenenta la Expresionismul Balcanic, miscare aflata in plina expansiune dedicata manifestarilor notabile, pline de curaj, ale tinerilor artisti in general.

Sfarsitul lui 2014 ii aduce lui Bojin recunoasterea Uniunii Artistilor Plastici din Romania care ii ofera in luna decembrie premiul pentru pictura.

Artist anxios, agitat si “nelalocul” lui, Bojin isi gaseste “scaparea” in pictura: scaparea de proprii demoni, scaparea de angoasa si de nesomn, scaparea de o stare de fapt care ucide artistul inainte de a se naste, scaparea dintr-o lume care te consuma rapid si fara menajamente.

In data de 10 decembrie la GO Art Projects, Bojin isi expune la Nalucile in forta, aproape frenetic, pe panze generoase, suficient de rezistente pentru a face fata demersului neguros al artistului; prins intre lucrarile sale, privitorul are acces la cele mai ascunse unghere ale unei minti tenebroase, desprinse parca din universul lui Munch. Fiecare panza este materializarea strigatului vibrant al unei societati mucede, demult alterate, rabufnire iminenta a unei frici colective. In expozitie va fi prezenta si lucrarea premiata recent in cadrul Salonului National de Pictura organizat de UAP.

Expozitia lui Dragos Bojin marcheaza inceputul colaborarii dintre PleshooContemporary, unde Bojin activeaza ca artist rezident, si GO Art Projects, prim pas al unui parteneriat de lunga durata initiat cu scopul promovarii tinerilor artisti romani.

Leave a reply (we review all comments)