Serile Filmului Gay 2014 @ Cluj

  • by

Serile Filmului Gay 2014 @ Cluj
10-16 noiembrie

Vor fi proiectate 50 de filme din 15 țări, din care 46 participă la competițiile pentru cel mai bun scurt metraj, lung metraj și documentar. Cele patru filme care nu participă în competiții sunt lung metraje şi documentare, proiectate în parteneriat cu Ambasada Finlandei, Ambasada Spaniei şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Vor avea și loc evenimente conexe, printre care sesiuni de Q&A cu realizatorii peliculelor, lansări de cărţi, un worshop axat pe discursul instigator la ură realizat în parteneriat cu asociaţia “GoFree” dar şi o o expoziție “călătoare” prin cafenelele clujene şi o instalaţie realizată în colaborare cu “Decât O Revistă” şi artistul Paul Mureșan.

Un eveniment aparte îl va reprezenta, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu HIV şi a lipsei unui efort concentrat guvernamental de implementare a unui program naţional de educaţie, dezbaterea “Sunt stǎpânul sǎnǎtǎţii mele!” la care vor fi invitaţi să vorbească tuturor celor interesaţi de a se informa, Dr. Anca Streinu-Cercel, şef lucrări al Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din Bucureşti dar şi psihologul Odette Chirilǎ, de la aceeaşi instituţie de prestigiu.

Filmele vor fi proiectate în trei locații: cinematograful “Victoria”, ceainăria culturală “La Perne” şi clubul destinat comunităţii LGBT, “Delirio”

Întreaga ediţie din acest an a festivalului este realizată cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti prin “LGBT Small Grants program”.

Mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum şi programul complet al festivalului pot fi găsite pe website-ul http://www.serilefilmuluigay.ro/

Leave a reply (we review all comments)