Toulouse Lautrec @ B52

  • by

Toulouse Lautrec @ B52
23 octombrie, 21:00

Trupa rock Toulouse Lautrec îşi va lansa noul single şi videoclip oficial, numit Aur, cu ocazia unui concert joi seară, de la ora 21, în Clubul B52 (str. 11 iunie, nr 50).

Cu prilejul acesta, formaţia va apărea pentru prima oară în noua ei componenţă: Apartman – vocal, chitară; Jimi – chitară; Emu – bass; Greenman – percuție.

Cel mai recent album Toulouse Lautrec datează din 2013, se numeşte Extraordinar şi, spun membrii formaţiei într-un interviu în Dilema Veche, „este urmarea firească a albumului precedent, Heroes (2011)”. Albumul Heroes poate fi ascultat integral pe canalul oficial al trupei de pe YouTube.

Versurile melodiilor Toulouse Lautrec pot fi în mai multe limbi: română, engleză sau franceză, pentru că în timp au constatat că „nici o partitură nu are o limbă predestinată, e o alegere care ţine de întâmplare”.

Toulouse Lautrec este o trupă tânără, rezidentă în Bucureşti. A concertat în cadrul festivalurilor Liveland şi Top T Festival (Buzău). Piesele Apartman şi Wonders au fost bine primite de radiouri şi au intrat în powerplay-urile Radio Guerrilla și City FM. Piesa Porno a intrat direct pe locul 9 în Topshow-ul Radio Guerrilla – unicul top muzical realizat în România pe baza voturilor ascultătorilor. (Sursa: BestMusic)

Pe pagina oficială de Facebook, trupa se descrie astfel:

Les ToulouseLautrecs descind din familii aristocrate. Ei au copilărit pe pajişti verzi şi întinse în faţa castelului şi au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare şi mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Deşi predestinaţi studiului academic şi educaţiei alese, viaţa i-a aruncat în păturile cele mai cârpite ale societăţii. Influenţaţi iniţial de Rene Pricetau şi John Lewis Brown, ei şi-au găsit drumul în mijlocul boemei rebele. Sunt obişnuiţi ai localurilor de noapte, sunt pasionaţi de femei, absint şi opium, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret şi, îmbătaţi de succes, sparg feţele tobelor din localuri şi se uită sub crinolinele fetelor.

Toulouse Lautrec – discografie:
Heroes 2011 (Full Album pe YouTube)
Extraordinar 2013 (Videoclip-ul oficial pe YouTube)

Toulouse Lautrec – componenţă nouă:
Apartman – voce, chitară
Jimi – chitară
Emu – bass
Greenman – percuție

Henri de Tolouse-Lautrec (1864-1901) a fost un pictor francez din perioada postimpresionistă. Activitatea sa nu poate fi încadrată în vreo categorie schematică. O spunea el însuși: „Nu aparțin nici unei școli. Lucrez singur în ungherul meu”. Originalitatea picturii sale corespunde personalității sale neobișnuite. (sursa: Wikipedia)

Intrare: 15 lei
fb event

Leave a reply (we review all comments)