Art on display București

  • by

Art on display București
16 octombrie, 18:00

ART ON DISPLAY extinde în spațiul urban evenimentele cuprinse în programul ArtWeekEnd București, un proiect care continuă evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor (devenit deja o tradiție în cadrul evenimentelor de artă contemporană din București), dându-i o amploare mai mare prin organizarea unei prezentări a galeriilor din București la sfârșit de săptămână și oferind publicului ocazia de a participa la o serie de expoziții și evenimente artistice. Începând cu 16 și până pe 26 octombrie 2014, în paralel cu programul ArtWeekEnd (18-19 octombrie), zona centrală a orașului București se va transforma într-o galerie de artă temporară, găzduind în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces de pe bulevardele principale expoziții, instalații. Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului “forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care ne populează viața de zi cu zi. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketing-ului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.

Cele 10 proiecte special produse pentru acest eveniment, ca urmare a invitațiilor lansate artiștilor de Ioana Ciocan (artist, curator), Suzana Dan (artist, manager cultural) și Diana Marincu (curator), vor fi prezentate ca inserturi în spații care își vor reformula temporar funcționalitatea și identitatea obișnuită. Artiști: Aparatus 22, Bogdan Ciocodeică & Diana Roșu, Andreea Dobrin, Radu Mocanu, Ada Mușat, Mircea Nicolae, Buleu Pompiliu, Lea Rasovszky, Iulia Toma, Sorina Vazelina.

Vă invităm joi, 16 octombrie, începând cu ora 18:00 la un vernisaj neconvențional, o promenadă urbană de vizionare a proiectelor artiștilor din vitrinele și spațiile exterioare participante: Hotel Chėrica Constanța – Calea Victoriei nr. 87-89, As Travel – Calea Victoriei nr. 81, Muzeul Național George Enescu – Calea Victoriei nr. 141, Liliac Pop Up Store – Magheru One – Bd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 1, NAG Info Point – Str. Piața Amzei nr. 5, Musette – Calea Victoriei nr. 114. În spațiile participante ART ON DISPLAY și galeriile participante ArtWeek.

Leave a reply (we review all comments)