feeder insider w/ And.Id [ro]

feeder insider w/ And.Id (en)

[en]

And.Id, sau Andreas Dimitrads, explorează muzica și experimetază cu diferte abordări, fiind deja faimos pentru combinația de muzică electronică și show-uri live pline de vibe-uri jazzy, genul muzical cu care a crescut. Îl găsiți în Berlin, lucrând la diferite proiecte și lansând track-uri noi cu Mobilee Records, sau în turneu prin întreaga lume, împărtășind vibranța sa unică, spontaneitatea și energia cu publicul. În feeder insider-ul de săptămâna aceasta am avut șansa să vorbim cu Andreas despre viața ca locuitor al Berlinului, muzică și multe altele. Pentru interviu,

Keywords: trumpet, live, jazzy, Greece, band

Hello, And.Id!
Iată ce ar vrea feeder să știe despre tine:
(please, fill in the blanks)

Prima oară când am știut că vreau să fac muzică a fost… nu-mi aduc aminte:)
Dacă n-aș fi cântat la trompetă, aș fi cântat… la cât de multe instrumente.
Software-urile pentru muzică instalate pe PC-ul meu sunt… Logic Pro, Ableton Live, niște plug-in-uri și-un joc numit Limbo.
Acasă e unde… sunt prietenii și familia.
Cea mai tare petrecere la care am fost până acum… greu să aleg una dar prima care-mi vine în minte era cu DJ Harvey, când a pus muzică pentru 8.5 ore non stop în Panorama Bar din Berlin acum doi ani.
Am fost mereu pasionat de… muzică și mâncare.
Un loc special pe care vreau mult să-l vizitez… luna.
În muzică, ar trebui mereu să fii… sincer.
Relația mea cu arta în trei cuvinte… random, random, random.
3 release-uri pe vinil din vremurile în Salonic care m-au influențat…

Michael Jackson – Thriller

Wu-Tang Clan – Wu-Tang forever

Orbital – The Box

Ana Moca-Grama: Hello, And.Id, bine ne-am găsit. Te-ai născut și ai crescut în Salonic iar acum trăiești în Berlin. Cum te simți în noua ta casă, te-ai adaptat ușor?
And.Id: Sunt în Berlin din 2009. Decizia mutării a fost una greu de luat dar până la urmă a meritat. Mă simt grozav aici, unde am spațiul de muncă și prietenii. La început a fost dificil dar Berlinul este multicultural și mai relaxat decât celelalte orașe mari germane. Îți oferă oportunitatea de a îmbrățișa modul de viață pe care ți-l dorești. Poți să fii un all-nighter, mergând în cluburi și la party-uri și în același timp poți sta izolat în spațiul tău, creând muzică și arte.

AMG: În interviurile trecute,ai vorbit despre începuturile tale în muzică, zilele din Salonic în care ascultai vinilurile jazz ale tatălui tău. Care erau influențele tale atunci, care sunt acum?

Obișnuiam să merg în fiecare sâmbătă dimineață cu tatăl meu, să-și cumpere viniluri. Chiar dacă nu știam nimic despre aceste înregistrări, căutam prin toate coperțile colorate și îmi imaginam cum ar putea să sune. Mergeam împreună la concerte, urmărind artiști talentați și ascultând improvizații ciudate.

Când am fost destul de mare să ies singur prin oraș, am continuat să cumpăr viniluri, să merg la concerte și prin cluburi, e ceva ce încă fac. Am păstrat aceste experiențe și le-am dus după mine, deci cred că fiecare din aceste mici amintiri m-a influențat ca persoană și ca producător.

AMG: Ai călătorit mult, punând muzică la diverse festivaluri. Ai observat vreo diferență de percepție și reacție a publicului din țări diferite? Ce locuri îți aduc cele mai frumoase amintiri?
A: Oamenii se duc în cluburi și la festivaluri pentru a se distra indiferent de locul din care vin sau unde locuiesc. De cele mai multe ori reacțiile sunt bune. Sunt și momente dificile când lumea nu reacționează așa cum te-ai fi așteptat. Asta este o provocare, trebuie să muncești mult ca să faci lumea fericită.
Sunt orașe pe care le vizitez des, unde publicul îmi cunoaște muzica. Acestea sunt cele mai tari locuri pentru că îmi permit să experimentez, știind că audiența este deschisă către lucruri noi. O noapte specială pentru mine este rezidența mea în club Division, în orașul natal. De obicei pun set-uri mai lungi, captând oamenii până dimineața devreme, dansând și simțindu-se bine.

AMG: Apropo de călătorii, ne-a vizitat de câteva ori în trecut. Cum ți s-a părut România, ți-a plăcut aici? Avem o scenă electronică în plină ascensiune, multe party-uri și event-uri. Plănuiești să mai vii aici?
A: Am vizitat Bucureștiul și Mamaia de două ori și mi-a plăcut mult. Prima oară când am fost în Mamaia am rămas impresionat de tot ce se petrecea acolo. Multe party-uri în același loc, plin de oameni care se distrau. De-abia aștept să mă întorc cât de curând.

AMG: Influențele tale sunt vaste și diferite unele de altele, un melanj multicultural și stilistic. Cum te decizi ce muzică se potrivește cel mai bine în seturile pe care le creezi? Care e „cheia” în a fi un dj?
A: Muzica pe care o pun variază în funcție de loc și audiență. Pe un acoperiș muzica va fi diferită de ce voi pune într-un club întunecat. Pentru a fi dj, ai nevoie de cunoștințele tehnice de bază; eu încerc să combin melodii care îmi plac, să creez o atmosferă frumoasă și numai bună de dans pentru oameni.

AMG: Ai lucrat și la alte proiecte, în afară de And.ID, ca Anthropous Anonymous și AND.ID and B.A.N.D. Povestește-ne mai multe despre ele. Alte proiecte pe care plănuiești sau ți-ar plăcea să le faci?
A: Anthropous Anonymous este un proiect pe care l-am început acum aproape un an cu un bun prieten de-al meu, Demm. Este un proiect exclusiv pe vinil și-am terminat deja primul nostru release, numit „Fazendo Arte”, cu 3 muzicieni din țări diferite. Este lansată de o nouă casă de discuri din Berlin, numită Phonograph records. Muzica pe care o facem este electronică, cu influențe din Africa și începuturile epocii jazz și soul în SUA.

AND.ID and BAND este un proiect pe care l-am creat acum doi ani, când Anja Schneider m-a rugat să produc compilația Back to Back Vol. 4 pentru Mobilee records. Ideea era să aleg niște track-uri Mobilee, să le recompun și să le cânt live, cu alți muzicieni. Am ales șase din cele mai populare track-uri din vremea aceea și am ajuns într-un studio de înregistrare cu formația. Plimbându-ne dus și întors din Berlin în Salonic, după multe ore de experimentat am ajuns la variantele finale. Este un proiect din care mă bucur mult că fac parte, pentru că lucrul și jocul cu oameni diferiți sunt o sursă de inspirație. Formația este activă și lucrăm momentan la niște lucruri noi. Pregătesc un concert secret care va avea loc cândva în viitorul apropiat în orașul natal, Salonic. Mi-ar plăcea să văd proiectul crescând și poate având șansa să ajungă în diferite orașe din întreaga lume.

AMG: Că tot vorbim de viitor, legat de faptul că ești foarte deschis la colaborări cu oameni din întreaga lume, este vreun artist român cu care ți-ar plăcea să lucrezi?
A: O mulțime de producători român fac treabă remarcabilă, n-am avut încă norocul să-i întâlnesc sau să colaborez cu ei dar cu siguranță va fi ceva ce voi face, dacă am această oportunitate în viitor.

AMG: Cum procedezi când produci muzică? Ai vreun mod anume în care îți place să faci lucrurile, vreo excentricitate când vine vorba de lumea ta creativă?
A: Nu am obiceiuri sau pattern-uri standard pe care să le urmăresc când produc muzică. Câteodată încep cu un ritm, așternând deasupra synth-uri și melodii. Alteori ar putea fi un sample sau bassline care m-ar inspira să creez o piesă nouă. E un procedeu care se întâmplă natural. Încerc să imortalizez momentul. Creativitatea vine în momentul în care știi ce vrei să faci și în același timp te simți complet pierdut în munca de studio.

AMG: Albumul tău de debut, Eternal Return, a fost foarte bine primit, mult anticipat. Spune-mi ceva ce nu multă lume știe despre acest release, sau o amintire drăguță pe care o ai în legătură cu asta.
A: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Cu Eternal Return am creat tot felul de track-uri care s-ar potrivi unui club, de la început până la sfârșitul nopții… Piese pentru warm up, mijlocul petrecerii, closing tunes. Îmi aduc aminte când eram în studio cu un bun prieten de-al meu, certându-ne pe tema tracklistului. Erau câteva melodii la care a trebuit să decid dacă se potrivesc sau nu albumului, a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac.

AMG: O întrebare de sfârșit: ce-ți place cel mai mult la viața de muzician?
A: Pot călători în jurul lumii, fac ce iubesc cel mai mult și împărtășesc asta cu oamenii.

AMG: Mulțumesc, a fost o plăcere!
A: Mulțumesc!

insider signature

Leave a reply (we review all comments)