“Marele Tomberon” de Adrian Dica/18+ @ Home Matasari

  • by



“Marele Tomberon” de Adrian Dica/18+ @ Home Matasari
27 septembrie, 20:00

Odata cu sarbatorirea a cinci ani de Home Matasari, Bucharest Art Week prezinta solo show-ul de debut Adrian Dica: “Marele Tomberon/The Great Garbage”, pe data de 27 septembrie la ora 20.00 si va fi deschisa pe toata durata “Noptii Caselor”.

Nascut in 1984, este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sub indrumarea profesorului Marcel Bunea. Expune la “Youth Fest” – International Arts Festival, Balcik, Proiect “Scara” Borna 7&8, Laborna C.A.G., Bucuresti, “InFinity We Trust”, UNAGaleria Bucuresti, “UNArte la 150 de ani”, Sala Dalles, cat si expozitia internationala “Transform in Art Education”, sala Constantin Brancusi.

Prin intermediul instalatiei amplasate in spatiul public, dar si prin pictura, Adrian Dica isi propune sa ilustreze elemente de peisaj urban concentrandu-se in jurul ideii de gunoi cat si a deteriorarii valorilor personale in detrimentul presiunii obtinerii validarii sociale. Selecteaza detalii citadine de la schite in carbune din tomberon la pagini de revista, vorbind prin ele despre perisabilitate si contestare a societatii de consum cat si despre dualismul perpetuarii productiei ca element al circuitului reciclarii ce la randul sau valideaza si justifica sursa ca o solutie la efect in loc de cauza. Perfect constient de terminologia consumerista, discuta despre stocuri de deseuri sau cost de oportunitate ca vectori stringent imperativ de analizat in societatea contemporana.

Simultan, in evenimentul paralel BAW, “18+”, Asociatia “Du-ne” aduce in curtea de la Home Matasari o panza realizata intr-un proiect colaborativ de catre 13 tineri artisti clujeni: Alina Andreea Ilisăi, Anca Brânzaş, Anca Pintilie, Andreea Florina Scutariu, Dorin Codău, Elena Ilash, Flaviu Moldovan, Florina Sacară, Lucian Szekely- Rafan, Marius Sebastian Franț, Maria Zvaric, Raluca Cozma, Roxana Stoenescu.

Expozitiile vor putea fi vizitate la Home Matasari pana pe data de 10 octombrie 2014.

Text: Alexandra Baciu
Organizatori: Home Mătăsari, Asociatia DU-NE
Un eveniment Bucharest Art Week

fb event

Leave a reply (we review all comments)