Color pres. Secretsundaze w/ Steffi, James Priestley, Giles Smith @ Halele Carol

Color pres. Secretsundaze w/ Steffi, James Priestley, Giles Smith @ Halele Carol
19 septembrie, 22:00

Pentru prima data în România ne putem bucura, pe 19 septembrie, de seria de petreceri ,,secretsundaze”, una dintre cele mai populare petreceri din toată lumea, sub un nou eveniment Color, la Halele Carol.

Această experiență unică îi aduce în premieră pe inițiatorii ,,secretsundaze”, James Prestley și Giles Smith, alături de invitata lor, Steffi.

Secretsundaze, a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai distincte voci ale Europei în domeniul muzicii electronice underground, duminica devenind o zi importantă pentru cultura muzicală underground. Invitata celor doi este deasemenea un nume notoriu, Steffi este o emblemă a succesului feminin pe tărâmul muzical al cluburilor contemporane, în special prin producția proprie, “Reasons”.

Vor deschide evenimentul artiștii locali Giuser și Paul Popa. Accesul se va face începând cu ora 22:00 și prețul intrării va costa 20 de lei până la ora 00:00 și 30 de lei după.

Steffi (Berlin, DE)

DJ-ul de origine olandeză este o figură importantă, cu o experiență acumulată din promovarea petrecerilor underground de peste un deceniu, conducând două labeluri de success – Klakson și noua ei amprentă Dolly, Steffi a căpătat un echilibru ce-i vine natural, între DJ-ing și producție.

Ca rezident al clubului Panormala Bar din Berlin, Steffi reușește să intre în conexiune cu labelul clubului, Ostgut Ton. Mutându-se la Berlin în 2007, își extinde cunoștințele despre producţia muzicală, construindu-şi propriul studio cu drepturi depline în care va crea sunete respectabile. Producțiile sale pline de inspirație, au fost adunate în primul său album “Yours & Mine”. Piese precum inconfundabila “Yours” featuring Virginia , urmată de ”Mine”și “Nightspacer” , oferă o călătorie emoțională, fără compromisuri față de muzica de club.

Steffi a colaborat cu Restoration Records ca „Third Side” alături de Lucretio și Marieu, oferind un istoric de 4 track-uri. Lansează împreună cu US label Underground Quality, EP-ul „Reasons” , alegând să colaboreze din nou cu minunata solistă Virginia.
În timp ce cererea de evenimente crește, Steffi continuă să mixeze într-un mod original şi rămâne un membru pasionat și implicat în cultura contemporană a muzicii house.

James Priestley (Londra, UK)

soundcloud

James Priestley a fost încurajat să urmeze drumul muzicii de către tatăl său, muzician de jazz. Împins în această direcție, a început prin a învăţa numeroase instrumente muzicale precum pianul, urmat de flaut, însă nu a durat mult până când a pus mâna pe saxofon, declarată prima lui dragoste.

În 2001 își schimbă domiciliul în Londra, continuându-și viața și munca în muzică, revenind în Selectadisc, apoi la Timewarp Distribution, Phonica Records și Arision Recordings. Această perioadă i-a deschis ochiii în direcția house și tehno, val ce a lovit țărmurile noastre cu succes.
Împreună cu prietenii săi din Cambridge pune la bază seria de petreceri Secretsundaze în 2002, reuniuni cu muzică de ultima oră, organizate într-o după-amiaza colorată, plină de mulțimi cosmopolite și politice, eveniment ce a devenit curând după cea mai în vogă petrecere din oraș. În 2005 a primit premiul Mixmag și Time Ouț pentru „Cel mai bun club de noapte din Marea Britanie”. Secretul a fost răspândit și în Europa, având un success enorm în Ibiza (Blue Marlin & Gala Night ), Barcelona (în timpul festivalului Sonar) și Austria (Snowbombing). Clubul își mărește familia cu TSA Artists şi cei mai cunoscuți dj și producători din lume, ca Ricardo Villalobos, Four Tet și Derrick May.

James are un stil distinct în a mixa Deep House, Tehno, Freestyle, preferând să-și pună amprenta şi să nu urmeze un canal liniar. În background-ul său muzical se pot găsi şi producții personale, favorizând melodii puternice și sunete calde. Stilul său nu a trecut neobservat, acesta având gig-uri în cele mai bune cluburi din întrega lume, ca: Robert Johnson (Offenbach), Fabric (Londra), Air (Tokyo), Output (NYC), Studio 80 (Amsterdam) și Space (Ibiza).
În 2004, se concentrează pe scris și înregistrat muzică, lucrând cu prietenul său Dan Berkson, iar în 2005 debutează cu remixul pentru Arte Records-Italian X Rays, licențiat pe mai multe compilații.

Septembrie 2007 a marcat 10 ani de când James Presley și-a început cariera în dj-ing, luna fiind celebrată cu lansarea compilaţiei first mix/CD – Secretsundaze Volumul 1, co-administrat împreună cu A&Rs. În această perioadă a avut loc lansarea a două EP-uri :”Chariots” și “The Source” pe Will Saul’s Simple Records, label în parteneriat cu Aus. În 2008 a lansat „Secretsundaze Volumul 2”, succes ce a fost urmat de un an incredibil de petreceri care au fost rezervate pe plan internațional. În 2009, James a deținut The City Arts and Music Project și mai târziu, Meter on City Road din Londra.
Anul 2011, îl întâmpină pe James și echipa lui de la secretsundaze cu Volumul 3-al compilaţiei, iar în 2012 revine în studio și lansează Speed, EP-ul, și Baia 2012, avându-l ca partener de producție pe Marco Antonio. De atunci, atenția sa se concentrează pe formarea de TSA Artist booking, show-uri şi turnee internaţionale.

Giles Smith (Londra, UK)

soundcloud

Ceea ce îl diferențiază pe Giles Smith de restul artiștilor este simțul fin pe care l-a dobândit de-a lungul anilor în muzica house. Timp de două decenii a colecționat discuri, însă cu nicio dorință de a le împărtăşii public. La început, Smith era preocupat doar cu înregistrarea pieselor ce le asculta la radio și prin cluburi, însă în prezent, ocupă un loc bine meritat pe scena muzicii house.

În urmă cu un deceniu, alături de partenerul său James Priestley, transformă zona de clubbing din Londra , luând naștere partidul lui secretsundaze. De atunci, duminica a devenit o zi importantă, plină de calitate muzicală. În prezent, acesta cuprinde Dj Agency ( TSA Artists), mixtape-uri ( prima ediție din 2007 în care Giles înregistrează acasă mixtape-ul ), brand-ul răspândindu-se prin Tokyo, Barcelona, New York, Berlin și Croația.
Smith și-a încântat publicul – de la Panorama Bar la Robert Johnson, Fabric, Plastic People, Trouw la Cielo, Rex Club 11, plus alte petreceri pe care le-a influenţat, inclusiv Back to Basics și Faith.

“La mijlocul anilor ‘90, sunetele celor de la Blaze, Larry Heard, Ron și Chez, au avut un mare impact asupra mea, fiind marile inflenţe ale muzicii din acea perioadă , precum casa de discuri Junior Boys Own and Paper, însă am fost atras și de sunetele moderne europene din Germania, Olanda, și desigur am acordat atenție și zonei din Detroit și Chicago, zonă care și în prezent mă inspiră.”

Seturile lui Giles au fost întotdeauna remarcate pentru selectarea subtilă, puternică și armonioasă. Mixând pentru Resident Advisor, Little White Earbuds, Audio Families, contribuțiile sale în podcast-uri dau dovadă de profesionalism.
Cu muzică house și tehno curgându-i prin vene, Smith este ademenit în studio, începând să-și înregistreze propriul sound, colaborând cu regretatul Martin Dawson ca Two Armadillo. „Obiectivul meu în ceea ce privește muzica este de a crea ceva ce nu îmbătrânește niciodată.” Remixuri bine alese, set-uri pline de naturalețe și sentiment, se găsesc pe LP-ul „Golden Age Thinking”.
Viitorul lui Giles se deschide însă către noi parteneri și proiecte, acesta putând să-și exprime în continuare pasiunea pentru muzică.

fb event

1 thought on “Color pres. Secretsundaze w/ Steffi, James Priestley, Giles Smith @ Halele Carol”

  1. Pingback: Feeder Golden Ticket W25 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)