Primul bâlci urban – Balkanik Fest @ Grădina Uranus

  • by

Primul bâlci urban – Balkanic Fest @ Grădina Uranus
12-14 septembrie, 12:00

Poate că n-am prins Bâlciul Moșilor, din Bucureștii de altădată, dar cu siguranţă ne amintim de bragă, alviță, de circari şi papaionage. De dragul lor vă invităm la un bâlci cu atmosferă de demult, dar cu accente de inspirație urbană, în cadrul Balkanik Festival 2014. Va fi primul bâlci urban din istoria Bucureștiului, așa că te așteptăm între 12 și 14 septembrie, orele 12:00-23:00, în Grădina Uranus (Str. Uranus nr. 144) din București!

Nici n-ai timp să te întristezi că au trecut lunile de vară, că îți dăm motive să te bucuri de toamnă. Te invităm să te aşezi comod pe baloții de paie acoperiți cu preșuri țărănești, în timp ce-ți citim meniul. N-avem mici cu muştar, dar avem Târg de mâncăruri tradiționale românești și balkanice: gemuri, murături, brânzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vată de zahăr, porumb fiert, turtă dulce și multe alte bunătăți de servit aici sau de luat acasă.

Dacă vrei mâncare mai zdravănă de servit la festival, te poftim în ritmuri balkanice la locul de Haleală, unde te așteaptă ceaunele cu sărmăluţe, fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș unguresc, papricaș, dar și berbecuț la proțap, kebap, balik yemek și gozmele turcești.

Ca să-ți tihnească mâncarea, șezi alene în zona de lounge Tea&Coffee, unde poți să bei un ceai sau o cafea la nisip, în timp ce stai la taifas cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larenţiu Ştefan – dublu campion naţional Barista, Ecaterina Szasz– campion naţional Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae – campion naţional la Brewes Cup.

Cu siguranță vei aprecia la Târgul de meşteri şi handmade măiestria meșteșugarilor şi artizanilor noștri și îndemânarea celor care au creat cu mâna lor podoabe și decorațiuni special pentru bâlciul urban. Dar și mai sigur de atât, știm că vei posta zeci de poze pe Facebook, neaparat cu hashtag-ul #balciurban, deoarece decorul te va îndemna să-ți faci multe selfie-uri. Am tras căruța cu paie să-ți fie la îndemână, am încărcat-o cu baloți și-ți punem la dispoziție mustăți de țigan şi bărbi, să simți că ești la Balkanik Festival.

Pentru copii n-am mai găsit tiribombe din rumeguș, dar vom încinge câteva jocuri de-or să plece cu obrajii roșii și cu zâmbetul larg de încântare după ce vor vedea spectacolele cu foc, circul și jongleriile. Doar e bâlci, nu așa. La zona dedicată celor mici, La hârjoneală by Creative Arts, copiii pot experimenta roata olarului, sticlăria, crearea de podoabe ţigăneşti şi pot participa la alte zeci de ateliere în specificul evenimentului. Cei foarte mici să-şi aducă lopăţelele şi găletuşele pentru ţarcul cu nisip!

Despre bâlciul urban de la Balkanik Festival: Bâlciurile de altădată se organizau în marile orașe în preajma sărbătorilor, așa că facem un bâlci urban în Bucureștiul de azi, cu ocazia începerii toamnei. Te așteptăm cu un târg de mâncăruri tradiționale românești și balkanice, cu gemuri, murături, brânzeturi, baclavale, rahat turcesc, cataif, castane coapte și amenajăm și locul de Haleală unde găsești mâncare mai zdravănă (fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș unguresc, papricaș, dar și berbecuț la proțap, kebap, balik yemek și gozmele turcești).

Poți să lenevești în zona de lounge Tea&Coffee, unde poți să bei un ceai sau o cafea la nisip, în timp ce stai la taifas cu campionii barista ai României.

La Târgul de meşteri şi handmade te așteptăm cu podoabe și decorațiuni create de meșteșugari și artizani, iar pe copii îi uimim cu spectacole cu foc, circ și jonglerii. Pe copiii și mai mici îi invităm să încerce roata olarului, sticlăria sau alte ateliere în ton cu festivalul. Am creat chiar și o zonă specială de selfie. Am tras căruța cu paie să-ți fie la îndemână, am încărcat-o cu baloți și-ți punem la dispoziție mustăți de țigan şi bărbi, să simți că ești la Balkanik Festival. Nu-ți rămâne decât să-ți faci zeci de poze și pe cele mai bune să le urci pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.

Abonamentele costa 130 lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reteaua librariilor Cărtureşti și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau în sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Balkanik Fest facebook

Balkanik Fest event

Leave a reply (we review all comments)